Societat

Solidaritat

"Saltem per Àfrica", una iniciativa solidària d'un grup d'alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Per Redacció

La competició de salts es va fer a la zona nord del parc del Pinaret
La competició de salts es va fer a la zona nord del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys


Un grup d'alumnes de quart d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va organitzar un acte solidari "Saltem per Àfrica", aquest passat dissabte 19 de maig, al parc del Pinaret. Els diners recaptats es van lliurar a l'ONG Progress For Africa que actualment està centrada en el projecte anomenat "Chagua Maisha". Aquest projecte es desenvolupa al barri de Born City situat a les afores de la ciutat d'Arusha, al nord de Tanzània, i el que fa és treballar en l'educació, la sanitat i el desenvolupament d'aquesta comunitat.
Aquesta iniciativa forma part del projecte APS (Aprenentatge i Servei) que, cada any, impulsen els alumnes de quart d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer per promoure iniciatives de caire solidari i de cooperació. Aquest és el cinquè Projecte ja portat a terme aquest mes de maig, el darrer serà el dia 10 de juny. En concret, l'APS d’aquest passat dissabte  ha estat desenvolupat per cinc alumnes: Carlos Álvarez, Daniel Clúa, Daniel Carrillo, Xavier Sánchez i Asier Alzueta.
L'activitat que es va portar a terme va ser, durant tota la tarda, un campionat de scooters on hi van participar més de 20 joves en dues categories. Es va comptar amb Adrian Moya, un conegut rider de Cambrils, com a membre del jurat. El campionat va ser emocionant i hi va participar riders des dels 7 anys .
Aquesta activitat ha estat recolzada per diversos comerços i restaurants de Cambrils que han fet possible donar diferents premis i realitzar un sorteig, així com oferir un servei de bar, tot en benefici de Progress for Africa.

Suport a Tanzània

La cambrilenca Ester Blanchart, ex-alumne del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, que ha obert una delegació a Cambrils i que ha cooperat in situ a Tanzània per tercera vegada, va estar present durant tota la tarda per donar recolzament i mostrar i vendre diferents objectes fets a Tanzània. Blanchart es va mostra molt contenta d’aquesta iniciativa i va expressar el seu agraïment manifestant que "qualsevol donació per petita que sigui ens ajuda a construir una escola per a nens i nenes entre 3 i 5 anys i poder oferir tant educació com alimentació. Penseu que un mes d’esmorzars per a 26 nen-es són 35 euros".

Classificacions del Campionat scooter

Categoria A ( majors de 16 anys)

1r Izan Bru ( Salou)
2n Carlos Titsch ( Cambrils)
3r Dani Carrillo  ( Cambrils)

Categoria B ( menors de 16 anys)

1r Izan Alvarez
2n Alan Dudnik ( Salou)
3r Gianni Caselli ( Salou)

En el decurs de l'activitat es van fer diferents sortejos d'obsequis / Foto: Lluís Rovira i Barenys