Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Simulacre

Es fa el simulacre d'un un accident de trànsit a l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Imatge del simulacre que es va realitzar a l'Hospitalet de l'Infant
Imatge del simulacre que es va realitzar a l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Aquest passat divendres 18 de maig, a l’Hospitalet de l’Infant es va realitzar un taller a la via pública, concretament a la Via Augusta, en què s’ha simulat un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta.

L’exercici tenia com a objectiu mostrar com treballen en coordinació els diferents cossos de seguretat (bombers, policies, sanitaris, voluntaris...), tant a la població com als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant als quals es va convidar perquè poguessin veure totes les maniobres que es van dur a terme i aprendre com d’actuar en aquests casos (a través de megafonia, el cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, va explicar, per exemple, que en cas d’accident no s’ha de treure el casc als motoristes, que aquesta és una acció reservada als professionals i ha retransmès totes les actuacions).

El taller, que va ser dirigit pel cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, va començar a les 10:30 h i ha tingut una durada aproximada de dues hores. Per aquest motiu, es va tallar la circulació de la Via Augusta, en el tram comprès entre els carrers Masriudoms i Tivissa. Quant als mitjans humans i materials que es van utilitzar per desenvolupar d’aquest exercici, el Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de la Policia Local, de les associacions de voluntaris de protecció civil del municipi i de Tarragona (alguns d’aquests han fet les funcions de tècnics sanitaris). A més, cinc membres del grup de teatre local Quo Vadis van fer de figurants; i dos membres de la mateixa entitat i una veïna del poble, es van fer càrrec del maquillatge.

Els papers que han interpretat els figurants van ser: una conductora d’un ciclomotor semi inconscient amb sospita de fractura del braç dret, a la qual van extreure el casc i fet una reanimació cardiopulmonar; un conductora de turisme embarassada amb crisi d’ansietat, a la qual se li va quedar el peu esquerre atrapat entre l’embragatge i el fre; i el seu acompanyant, amb situació d’inconsciència i dificultat respiratòria; i la conductora d’un altre turisme amb fractura a la cama esquerra que havia quedat atrapada al cotxe. L’altra figurant va interpretar el paper de mare histèrica de la motorista, a la qual s’ha hagut de tranquil·litzar i allunyar de l’escenari de l’accident.

Aquest exercici va captar l’atenció de desenes de persones que, com els alumnes de l’institut, van seguir amb atenció el desenvolupament de l’exercici.

Comenta aquest article