Informació general

Fira Marítima

La Fira Marítima de la Costa Daurada tanca quatre dies d'activitats nàutiques

Enguany, hi han participat una cinquantena d'empreses nàutiques i s'han organitzat unes quaranta activitats relacionades amb el mar

Per Berta Ruiz

Imatge d'algunes de les activitats que es van fer ahir al matí al Port
Imatge d'algunes de les activitats que es van fer ahir al matí al Port | Berta Ruiz

L11a Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada pel Club Nàutic Cambrils per delegació de l’Ajuntament de Cambrils, es va cloure ahir diumenge després de quatre dies intensos d'activitats per a tothom. Enguany, a més, cal destacar el nombre rècord d’expositors participants. Han estat 50, entre empreses nàutiques, activitats nàutiques, comerços, artesans i gastronomia, a més d’empreses de serveis o associacions.El programa d’aquesta edició també comptava amb gairebé 40 activitats que s’han celebrat al llarg dels quatre dies de la Fira. Hi ha hagut novetats a l’aigua, com hidropedals elèctrics, rem en taules de surf o SUP en piscina, a més de caiac i vela, motos aquàtiques, rem, vela llatina, sortides en creuers turístics o catamarà.

D’altra banda, un dels atractius, com és habitual, han estat les embarcacions de compra, ja sigui en aigua, o en sec. Les empreses nàutiques van presentar els últims models. Paral·lelament es van oferir tots els productes i serveis relacionats amb la nàutica: manteniment d’embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d’accessoris, roba nàutica, així com empreses de xàrter i de pesca.

Entre les activitats d’enguany cal destacar la xerrada que va oferir, dissabte, el regatista del Club Nàutic de Cambrils, Marc Miró, sobre la regata Mini Transat La Boulangère que el va portar a finals de l’any passat a creuar l’Atlàntic en solitari. Tot seguit es va dur a terme una altra xerrada, “Balenes a la costa catalana i com s’alimenten”, a càrrec d’Edmaktub, resultat del projecte Rorqual. Una altra de les novetats ha estat la implicació de les escoles de Cambrils, al participar en el concurs de dibuix “Pinta el vaixell de la Fira Marítima”. Els gairebé 700 dibuixos han estat exposats n xarxes de pescadors, cedides per la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Nombroses activitats a l'aigua

Per altra banda, un any més, la Fira Marítima va ser escenari d’una de les proves del Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques. I com ja és habitual, es va realitzar el simulacre d’home a l’aigua, a càrrec de Salvament Marítim, que va congregar moltíssimes persones a la platja del Regueral.

Ahir diumenge a la Fira va començar ben d’hora. A quarts de nou del matí, el Club Natació Cambrils ja estava preparat per celebrar la 1a Travessa nedant, des del varador fins a les Escales Reials. Una setantena de participants, dividits en cinc categories, des dels més petits, de 10 a anys, fins als sèniors, hi van competir. Cal destacar la col·laboració de l’Associació dels Amics de Riudoms. Les Escales Reials també van ser escenari de la regata d’RG65, les embarcacions dirigides a ràdio control.

Una Fira Marítima que finalitza fent un primer balanç molt positiu, a més de comptar els quatre dies amb un temps immillorable per gaudir al màxim de l’esdeveniment nàutic per excel·lència de la Costa Daurada.

Comenta aquest article

Galeries relacionades