Informació general

Fira Marítima

S'inaugura l'11a Fira Marítima de la Costa Daurada, un aparador del món de la nàutica

Per Berta Ruiz

Un moment de la inauguració de la Fira Marítima de la Costa Daurada, ahir a la tarda
Un moment de la inauguració de la Fira Marítima de la Costa Daurada, ahir a la tarda | Berta Ruiz

Ahir a la tarda s'inaugurava oficialment l'11a Fira Marítima de la Costa Daurada, un certamen del món de la nàutica que s'allargarà fins diumenge i que compta amb una cinquantena d'expositors i gairebé una quarantena d'activitats que es faran al llarg del cap de setmana. L'acte protocol·lari d'inauguració va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Tarragona –Àngel Xifré–, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López– i el president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú.

Per començar els parlaments, el president del Club Nàutic Cambrils –Ramon Vallverdú– va explicar que la Fira Marítima de la Costa Daurada compleix dos objectius: "per un costat, esdevé una plataforma comercial específica del sector de la nàutica i per altra banda, és un centre instructor de l'afició nàutica. Tenim més de 10 anys d'experiència i som un referent de la nàutica a Catalunya, hem de seguir treballant pel mateix camí". La regidora de Promoció Econòmica –Ana López– va explicar que "la nàutica és un sector econòmic consolidat que genera riquesa i ocupació. Ofereix un ventall ampli de possibilitats i és un motor econòmic del territori. La Fira Marítima és un aparador que pot absorbir a tots els públics i esdevé una finestra oberta al mar. Des de fa molts anys que és un certamen amb entitat pròpia, un referent dins de la Costa Daurada i una plataforma comercial per a moltes empreses".

Camí Mendoza: "La Fira Marítima és un punt de referència per als amants de la nàutica"

Per la seva part, el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Tarragona –Àngel Xifré– va comentar que "el mar ofereix un ventall molt ampli de possibilitats tant a nivell econòmic com d'oci. Cambrils és un municipi punter del sud de Catalunya i l'única fira nàutica que s'organitza a la demarcació de Tarragona. Disposa d'un entorn privilegiat amb un passeig obert al mar. Hem de seguir treballant en la línia de l'economia blava, un desenvolupament sostenible del litoral català". Finalment, l'alcaldessa de Cambrils va exposar que "la Fira Marítima de la Costa Daurada és un punt de referència per als amants de la nàutica i també un espai de portes obertes per acostar-la a tota la ciutadania. Activitats d'aquest tipus promouen el progrés econòmic al municipi. El mar és un element d'identitat de Cambrils i vivim de cara al mar; les nostres platges permeten la pràctica nàutica durant tot l'any. Vull fer un agraïment especial al Club Nàutic Cambrils per la seva tasca d'acostar la nàutica als cambrilencs".

Tot seguit, les autoritats van fer un recorregut pels estands de la Fira Marítima, coneixent un a un tots els seus participants i l'oferta d'aquesta edició.

Activitats per a tota la família

El programa d’aquesta edició compta amb més de 30 activitats que se celebraran al llarg dels 4 dies que durarà la Fira amb la presència d'un ampli ventall d’expositors i activitats. Entre elles destaquen especialment les activitats nàutiques, que sempre són un reclam per a públic de totes les edats. En són un exemple els tradicionals batejos de submarinisme, de rem o creuers, les sortides amb motos aquàtiques, els creuers turístics o sortides en catamarà. En aquesta edició els assistents també podran gaudir d’una de les futures novetats a les nostres platges, els hidropedals elèctrics, una nova modalitat de patinets de mar.

La Fira Marítima de la Costa Dauradavol destacar la participació de tots els segments del sector, comptant amb espais diferenciats en els quals el visitant podrà trobar des de compra venda d’embarcacions a empreses de xàrter, manteniment d’embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d’accessoris, roba nàutica, pesca, acadèmia nàutica, activitats i esports nàutics i fins i tot gastronomia.

En aquesta edició també destaca la xerrada que oferiran el regatista del Club Nàutic de Cambrils, Marc Miró, sobre la regata Mini Transat La Boulangere que el va portar a finals de l’any passat a creuar l’Atlàntic en solitari. Serà dissabte a les 17.15 h al saló social del Club Nàutic Cambrils. Destaca també l’exposició IGERS que també es podrà veure durant els dies de la Fira al mateix espai. Es tracta d’una exposició amb fotografies que els instagramers de Cambrils van fer al Club i al municipi, des del mar, durant la jornada Instawalk que es va celebrar el 13 de maig.

Comenta aquest article

Galeries relacionades