Informació general

Detencions

Dos detinguts a França per la seva relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils

Per Redacció

Imatge dels cossos de seguretat davant del Club Nàutic, l'endemà de l'atemptat, el passat mes d'agost
Imatge dels cossos de seguretat davant del Club Nàutic, l'endemà de l'atemptat, el passat mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Els serveis d'intel·ligència francesos van detenir, ahir dimarts, a dues persones presumptament vinculades amb els atemptats de Barcelona i Cambrils del passat mes d'agost. La Direcció general de Seguretat Interior (DGSI) ha dut a terme una operació antiterrorista al departament de l’Alta Garona, al sud del país. Els detinguts no són d’origen txetxè, en contra d’una informació inicial difosa per la ràdio France Info, que parlava de sis arrestos entre la comunitat d’aquesta república russa resident a França, lloc d'origen del responsable del recent atac a l'Òpera de París.

El passat mes de febrer ja es va detenir a tres persones, al sud de França, pertanyents a l'entorn d'un dels terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Un home de 32 anys va ser acusat de pertànyer a una associació terrorista i va ingressar en presó preventiva, mentre que els altres dos van quedar en llibertat per falta de proves.

Comenta aquest article