Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Economia

La Taula d’Empresaris de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aposta per fomentar el consum intern de productes i serveis

Per Redacció

Imatge de la reunió de la taula d'empresaris de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Imatge de la reunió de la taula d'empresaris de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Enfortir les aliances entre els empresaris del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i fomentar el consum intern de productes i serveis i, en definitiva, l’activitat econòmica en l’àmbit local són els objectius que s’han marcat per aquest 2018 els membres de la Taula d’Empresaris, que es va reunir el passat 9 de maig al Viver d’Empreses. La Taula va estar presidida per l’alcalde i president de l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA), Alfons Garcia; i va estar integrada pels representants de les tres associacions empresarials locals; pel regidor d’Ocupació i Emprenedoria, d’Empresa, Comerç i Energia, Miguel Angel Garcés; pels portaveus dels grups polítics municipals amb representació a l’Ajuntament (PSC, PDeCAT, ERC, PP i FIC) i per representants d’IDETSA.

Per desenvolupar aquesta col·laboració público-privada, els representants de l’Associació de Comerços, l’Associació de Restauració i Hoteleria i l’Associació d’Empresaris del municipi van presentar diverses propostes de treball conjunt, com ara la convocatòria d’una reunió conjunta de les tres entitats o la creació d’una guia de serveis.

En aquesta primera trobada de l’any de la Taula, a la qual hi va assistir una vintena de persones, també s’hi va reflexionar sobre el nou projecte «Apadrina una entitat!» que ha posat en marxa l’Ajuntament, per reforçar els vincles entre els establiments comercials i les associacions del municipi i alhora apropar el comerç local a la ciutadania i donar-li un valor afegit. En l’impuls d’aquest iniciativa hi han col·laborat l’Àrea de Promoció Econòmica, les regidories de Comerç i de Cultura i l’Associació de Comerços.

Nou espai de reunió al Viver d'Empreses

A més, s’hi va presentar el nou espai de reunió que s’ha habilitat en un dels despatxos del Viver d’Empreses, per a les tres associacions empresarials, en resposta a la petició d’aquestes entitats; i s’hi va informar de les noves convocatòries de subvencions en l’àmbit empresarial per a l’any 2018.

Als membres de la Taula se’ls va donar a conèixer, igualment, la Declaració per l’impuls de la concertació territorial al Camp de Tarragona. La denominada “Declaració de la Cessetània”, que va signar l’alcalde, Alfons Garcia, el passat 6 de juliol, juntament amb els representants dels ajuntaments de Reus, Tarragona i Valls, i del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, preveu el compromís prioritari de desplegar estratègies d’ocupació i de desenvolupament local als territoris del Camp de Tarragona.

La propera reunió de la Taula d’Empresaris està prevista per al mes d’octubre o novembre, segons ha avançat el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés.