Informació general

Emergències

Més de 300 persones participen en els simulacres d'una rierada i d'un incendi

Cambrils va ser el marc de la recreació, ahir al matí, dels efectes de dues grans catàstrofes, una rierada i un incendi a l'Ateneu Juvenil din el marc d'un exercici pràctic organitzat per la UAB i l'Institut d'Estudis Mèdics

Per Lluís Rovira i Barenys

El simulacre es va fer, ahir al matí, a la desembocadura de la riera d'Alforja
El simulacre es va fer, ahir al matí, a la desembocadura de la riera d'Alforja | Lluís Rovira i Barenys

Vehicles policials, bombers, ambulàncies, ... acompanyats d'un incessant soroll de sirenes i un anar i venir de gent va ser la tònica d'un matí mogut, ahir, en el que es van recrear les conseqüències de dues catàstrofes a Cambrils. Per una banda, els efectes d'una important rierada amb nombrosos ferits, a la zona de la desembocadura de la riera d'Alforja, i més tard, un incendi a la sala de concerts que es troba al soterrani de l'Ateneu Juvenil, també amb moltes víctimes. Tot plegat era un exercici pràctic organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut d'Estudis Mèdics i que formava part del Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències.

Una participació de més de 300 persones

En aquests dos simulacres d'ahir hi van participar més de 300 persones corresponents als operatius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), la Creu Roja, Proactiva, drons de l'ACG Drone i psicòlegs d'emergència, entre d'altres. També hi van intervenir, de manera voluntària, membres de la Policia Local de Cambrils que estaven fora de servei ordinari. Aquesta pràctica també ha comptat amb la col·laboració activa dels alumnes de grau mitjà de Tècnic en Emergències Sanitàries (TES) de l'IEM i de diferents instituts participants com a voluntaris. A més, els estudiants de Grau Superior de Caracterització de l'IES Salvador Seguí van maquillar les víctimes assessorats per instructors de l'IEM.

Els objectius de l'actuació són els de posar a prova els coneixements adquirits pels alumnes i experimentar de forma simulada els procediments en situacions de catàstrofe amb múltiples víctimes així com el de posar prova els principis de triatge en l'entorn prehospitalari. Entre un exercici i l'altre es va deixar un espai de temps com a descans i, també, per a analitzar conjuntament les situacions que s'havien trobat al mateix temps que es feia la valoració tant de les coses que s'havien fet bé com les que no.

Comenta aquest article

Galeries relacionades