Informació general

Manifestació

"Sense les àvies no hi ha revolució"

Una setmana més, i aquest cop sota un bat de sol de justícia, els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics van tornar a fer-se presents a la plaça de la Vila i carrers adjacents

Per Lluís Rovira i Barenys

La manifestació dels Avis i Àvies, ahir, recorrent ell carrer de Gimbernat
La manifestació dels Avis i Àvies, ahir, recorrent ell carrer de Gimbernat | Lluís Rovira i Barenys

Una setmana més, i aquest cop sota un bat de sol de justícia, els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat dels Presos Polítics van tornar a fer-se presents a la plaça de la Vila i carrers adjacents. En aquesta ocasió, la concentració dels Avis i Àvies comptava amb el suport i la participació del CDR local i d'un grup d'Avis i Àvies de Reus. Les xerrades prèvies a l'inici del recorregut van servir, en aquesta ocasió, per a agrair el suport de tothom i per donar unes quantes indicacions sobre la trobada d'Avis i Àvies a Montserrat del proper 15 de juny, en una diada completa en la que es farà el desplaçament en autobús, es passarà el dia al voltant del Santuari on seran rebuts pel pare abat, es farà el dinar i es retornarà cap a casa per la tarda. Després de totes aquestes indicacions, es va fer la lectura de la carta que els Avis i Àvies de Cambrils han escrit i que faran arribar a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada a Alcalà Meco des del passat 23 de març. Després d'això s'ha cantat l'Estaca.

Recorregut plàcid

Aquest cop el recorregut habitual, que s'ha fet en sentit invers a com s'havia fet les darreres setmanes, ha estat força plàcid i no s'ha enregistrat cap tipus d'incident en forma de vehicle deixat al mig de la calçada de manera més o menys intencionada. La presència d'agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra han servit per a que tot anés rodat. Durant el recorregut, els manifestants han fet les proclames habituals de "Llibertat presos polítics", "Puigdemont, el nostre president", "Som República, quedeu-vos el Borbó" i aquest cop s'ha incorporat el crit de "Sense les àvies no hi ha revolució". Un cop de nou a la plaça de la Vila, s'ha tancat l'acte amb el cant dels Segadors.

Carta dels Avis i Àvies de Cambrils a Carme Forcadell

La carta que els Avis i Àvies de Cambrils faran arribar a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell diu així:

Estimada Carme:

Els "avis i àvies per la llibertat" de la ciutat de Cambrils et fem arribar, tant a tu com a la Dolors Bassa, un escalf d'afecte i ànim en aquests dies tan convulsos en què patiu la presó i la injustícia. Des d'ací et desitgem molta pau! perquè és precisament ací, a Cambrils, on vas acceptar la nostra invitació per a posar en marxa el nostre local de l'ANC quan tu Carme eres presidenta de l'ANC de Catalunya.

Ho recordem bé: era el dia 8 de juny de 2012. No cal dir que ens vas empènyer amb la teva força a anar endavant per a fer possible el nostre anhel de construir un país més lliure i democràtic. Aleshores, i després de tants dies d 'angoixa per l'empresonament en què et trobes, ens refermem en la gratitud per haver-nos acompanyat en aquell dia tan important per a nosaltres.

Actualment les coses han canviat, però els "avis i àvies per la llibertat" de Cambrils estem tossudament posats dempeus per a la Llibertat, de manera que cada dimecres sortim al carrer, amb pancartes que us representen, per a demanar tan la teva llibertat com la de tots els teus companys i companyes, i no deixarem de fer-ho fins que sortiu de les presons i tornin els nostres exiliats: us volem, i aviat!, tots a casa.

Així, doncs, no ens resta més que dar-te una abraçada molt forta i fer-te un amical petó d'aquests tossuts "avis i àvies per la llibertat".

Salut i república!

La manifestació dels Avis i Àvies, ahir, a la seva arribada a la plaça de la Vila / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article