Societat

Formació

L'Escola d'Hoteleria oferirà el CFGS de Gestió d'Allotjament Turístic el proper curs 2018-2019

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un sopar elaborat i servit pels alumnes de l'Escola d'Hoteleria, l'abril de l'any passat
Imatge d'arxiu d'un sopar elaborat i servit pels alumnes de l'Escola d'Hoteleria, l'abril de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

L'institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, dins de la seva oferta formativa del proper curs 2018-2019, té com a novetat al territori del sector turístic, els estudis en Formació dual del CFGS de Gestió d’Allotjament Turístic. Amb l'objectiu de millorar la capacitat de les empreses de disposar de persones qualificades adequadament per a les seves necessitats, a Catalunya s'està implantat la Formació Professional Dual. Aquesta formació ha estat gràcies a la implicació de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona,( http://feht-turisme.org/ ) que conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha signat el conveni que regula tot el procés formatiu de l’alumnat que s’acull a aquesta modalitat de formació.

La formació en alternança i dual combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu de l’ alumnat. Amb la complicitat i coresponsabilitat d'ambdues parts, i el suport de les entitats i administracions, es crea conjuntament un model que augmenta la capacitació dels futurs professionals de Catalunya i aporta un impuls important a la competitivitat de les empreses catalanes.

Mantenint la línia formativa, continua oferint els estudis relacionats amb el món de la gastronomia i el turisme com els de la indústria alimentaria dins les famílies d’Hoteleria i Turisme i Indústries Alimentàries, amb un total de 9 cicles formatius repartits entre 1er i 2on on 22 grups acullen un total de 540 alumnes.

El CFGS Guia, Informació i Assistència Turística perfil professional d’Animació Turística, és un cicle que té una dualitat formativa (guia i animació turística) i dóna resposta a la necessitat del sector animació d’establiments turístics com poden ser càmpings, resorts, hotels, essent un departament clau en l’oferta hotelera de qualitat per la seva repercussió econòmica i satisfacció del client. Aquests estudis tenen un fonament basats en continguts i competències turístiques. El coneixement tècnic i el pes específic de les llengües estrangeres, anglès i francès, doten a l’alumnat de habilitats especifiques per incorporar-se al món laboral.

Tres alumnes del centre premiats

Per altra banda, l'alumne Cristian Trócoli va quedar en la tercera posició del concurs de cocteleria de Lleida, el passat 3 de maig. Va presentar un còctel tribut al Priorat, on els productes ecològics i de proximitat van estar presents. L'endemà 4 de maig, els alumnes de CFPS Direcció de Cuina de 2on, Alex Collado i Ernest Abelló van ser els guanyadors d’una beca d’estudis valorada en 1.700 € dins el concurs D’Arrossos Montsià d’escoles d’Hoteleria i Turisme de Catalunya 2018 en la modalitat de arrossos tradicionals.

Comenta aquest article