Cultura

Música

Els balcons del Barri Antic es convertiran, aquest divendres, en l'escenari dels joves músics cambrilencs

Per Redacció

Cartell de l'activitat Música als balcons que es farà aquest divendres
Cartell de l'activitat Música als balcons que es farà aquest divendres | Cedida

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) tocaran des de deu balcons del Barri Antic en la sisena edició de Música als Balcons, que se celebrarà aquest divendres, 11 de maig, a partir de les 18:30 hores. La iniciativa, promoguda pel Departament de Cultura de l’Ajuntament, també compta amb la col·laboració de l’alumnat del Centre de Dansa de Cambrils, que oferirà coreografies a peu de carrer durant les actuacions. A més, els ballarins i ballarines faran de guies de la ruta pels balcons acompanyats per la Xaranga Bandsonats.

Aquest passeig de música i dansa començarà a la Torre del Llimó i tindrà onze actuacions de diferents formacions: un grup de vent, la Bufa-band, diferents trios de corda, de clarinets, de saxos i de flautes, un duo de guitarres, un concert de piano a quatre mans, un combo de corda i solistes de cello i saxo.

Les parades de l’itinerari seran les següents:

 1. Pati de la Torre del Llimó (carrer de les Creus, 37): grup de vent

 2. Pati de l’Escola de Música: piano a quatre mans

 3. Pati de l’Escola de Música: Bufa-band

 4. Passeig Albert, 2 (cantonada carrer Hospital): Trio corda

 5. Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 18): Trio saxos

 6. Plaça Marquès de Marianao, 4: Trio clarinets

 7. Carrer Creus, 6: Trio flautes

 8. Carrer Creus, 23 (plaça de l’Església): Duo guitarres

 9. Carrer Creus, 16: Cello sol

 10. Carrer Major, 12: Saxo sol

 11. Plaça de la Vila: Combo corda

El projecte compta amb el suport d’El Portal, l’Associació de Veïns del Barri Antic de Cambrils i l’Associació Comercial Vila Centre.

L’Apunt

Els orígens de la iniciativa
Música als Balcons va ser una iniciativa del Pla de Barris a la qual es van unir Vila Centre i l’Associació de veïns El Portal amb la voluntat de crear un projecte per promoure i dinamitzar el Barri Antic. La primera edició es va celebrar el desembre del 2012 com a cloenda d’aquest programa d’intervenció integral del barri i va tenir molt d’èxit. A més de dinamitzar el barri, el projecte permet la fusió entre la cultura i el patrimoni urbà. En aquest cas, la música i la dansa es fusionen amb el Barri Antic de Cambrils.

Comenta aquest article