Cultura

Literatura

L'escriptora Pilar Garriga clourà la temporada dels clubs de lectura infantil i juvenil de la Biblioteca

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una activitat organitzada a la Biblioteca
Imatge d'arxiu d'una activitat organitzada a la Biblioteca | Berta Ruiz

L’escriptora i traductora barcelonina Pilar Garriga clourà la temporada dels clubs de lectura infantil i juvenil de la Biblioteca Municipal, el proper divendres 25 de maig a les 18 hores. La tertúlia literària se centrarà en el llibre “Un estiu a Borneo” (Barcanova), que ha estat la lectura del mes dels dos clubs. La novel·la narra la història del Martí, que per qüestions familiars ha d'anar a passar l'estiu a Indonesia amb la seva tieta Rosa, que és veterinària i treballa en una clínica on té cura de més de 180 orangutans, amb l'ajut de cent daiaks, els indígenes de l'illa. El llibre està basat en la realitat, ja que l’autora s’ha inspirat en la seva germana Rosa, que és veterinària especialitzada en primats i que durant cinc anys ha treballat en una clínica d’orangutans a Borneo.

Pilar Garriga, Llicenciada en Filologia Catalana i Diplomada en Traducció, ha traduït més de cinc-cents àlbums i contes i còmics de l’anglès i francès al català i al castellà (sobretot obres de literatura infantil i juvenil) i ha publicat quatre novel·les: “Un estiu a Borneo” (2003), “L’home del bosc” (2005), “Un estiu a Tacugama” (2009) i “Un estiu al Priorat” (2014).

Aquest 14 de maig també es portarà a terme la sessió de cloenda de la temporada del club de lectura Llegir el Teatre, dedicada a comentar l’obra de teatre “Temps salvatge”, de Josep Maria Miró. A més, el 19 de maig hi haurà la trobada dels tots clubs de lectura de Llegir el Teatre al Teatre Nacional de Catalunya.

Sessió de contes, avui divendres a les 18 hores

Entre les activitats programades per aquest mes de maig a la biblioteca, també hi ha la nova sessió de “Qui vol un conte?” a càrrec de Rosana Andreu, per a infants a partir de 5 anys, demà divendres, 4 de maig, a les 18 hores, i un taller gratuït amb inscripció prèvia per aprendre nocions bàsiques d’Instagram els dissabtes 19 de maig i 2 de juny d’11 a 12:30 hores.

D’altra banda, el Club de Lectura Fàcil dedicarà les sessions del 14, 21 i 28 de maig a llegir i comentar l’adaptació de Salvador Comelles de “Contes sorprenents” i fragments de la novel·la de Sílvia Mayans “Cap llàgrima sobre la tomba”. Mentrestant, les sessions setmanals de Llegim + per a alumnes de 3r de primària continuaran els dimarts 8, 15, 22 i 29 de maig per treballar la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Comenta aquest article