Cultura

Kamal Sultan exposa els seus gravats a la Sala Àmbits, sota el títol "La palmera i la mar"

Per Elena Martí



Kamal Sultan va inaugurar, aquest passat divendres, la seva exposició amb el títol La palmera i la mar
La palmera i la mar
és el títol de l’exposició de Kamal Sultan que es va inaugurar el passat divendres 27 a la Sala Àmbits, l’acte d’inauguració el va presentar el regidor Joan Pau Casquero. Kamal Sultan, nascut a l’Iraq, on va cursar Belles Arts, i establert a Cambrils des de fa uns trenta anys, ens mostra la seva tercera exposició a la nostra localitat, l’última va ser el 1998. Actualment té el seu taller a Tarragona.

En aquesta ocasió, l’artista ens ofereix les seves obres realitzades amb diferents tècniques de gravats, depenent de la planxa que s’utilitza per a gravar sobre el paper. En l’exposició trobem xil·lografies, realitzades amb planxa de fusta, calcografies, utilitza planxa de coure, aiguafort, utilitza planxa metàl·lica i àcids i monotip per crear una obra única. La majoria dels gravats que veiem són proves d’artista (P/A), que vol dir que l’artista ha volgut gravar una sèrie curta de la mateixa obra. El tema principal de les seves obres és l'Iraq i la seva situació actual, on es representa elements de la guerra, algun element cal·ligràfic i paisatges. En moltes obres hi predominen els colors càlids com són el groc, el taronja i el vermell que omplen de vitalitat els gravats. A l’artista li agrada experimentar amb l’art i podem observar que utilitza unes línies expressives i plenes d’energia.

L’exposició es podrà veure fins al 18 de novembre al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils (carrer de Sant Plàcid, 18-20).

Comenta aquest article