Societat

Solidaritat

Tall de cabell solidari contra el càncer a l'institut La Mar de la Frau

Per Redacció

Alumnes participants al tall de cabell solidari
Alumnes participants al tall de cabell solidari | Cedida

L'institut La Mar de la Frau va organitzar, el passat 23 d'abril –diada de Sant Jordi– una activitat solidària en la lluita contra el càncer, organitzada per la professora Montse Esquerda. Els alumnes del centre van tenir l'opció de tallar-se els cabells de forma solidària per tal de donar-lo a l’AECC Catalunya Contra el Càncer perquè es puguin fer perruques per a la gent que pateix aquesta malaltia. Així doncs, la gent que va estar disposada va poder donar un mínim de 25 centímetres del seu cabell.

Amb aquest tipus d'activitats, l'AECC Catalunya Contra el Càncer vol conscienciar els més joves dels efectes d'aquesta greu malaltia. Marilyn Rivera és la coordinadora de l’AECC Catalunya Contra el Càncer a Tarragona i és qui ajuda a promoure aquestes tallades de cabells solidàries pel territori. L’activitat va ser possible gràcies a l’Erica i la Victòria, dues professionals de la perruqueria VIER de Vila-seca. Elles van er les encarregades de tallar les trenes de totes les noies que es van oferir a participar.

La iniciativa va superar totes les expectatives, ja que van ser 19 noies –incloent-hi una professora–, les que van donar els seu cabell en aquest acte solidari. Moltes noies és van sumar a aquesta causa en el mateix moment de veure a les companyes que s’hi presentaven, és a dir, els hi va cridar molt l’atenció. Va ser un moment divertit i emocionant al mateix temps. L'Aitana, una de les donants, va comentar que, “quan vaig veure la trena que m’havien tallat em va fer molta impressió veure el meu cabell, però de seguida em vaig sentir molt satisfeta amb l’acció que estàvem fent les noies voluntàries de l’institut. Tinc clar que tornaré a donar el cabell quan en tingui l’oportunitat.”

A dalt, les dues perruqueres i la presidenta de l'associació. A sota, les trenes de cabell donades

 

Comenta aquest article