Informació general

Concentració

Cambrils se suma al rebuig per la sentència contra “la Manada”

Per Patrícia Muñoz

La protesta per la sentència judicial es va fer ahir al vespre, a la plaça de l'Ajuntament
La protesta per la sentència judicial es va fer ahir al vespre, a la plaça de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Unes 150 persones van mostrar, ahir al vespre, el seu rebuig a la sentència de l’Audiència Provincial de Navarra contra “la Manada”. L’acte, organitzat pel CDR de Cambrils i per l’ANC Cambrils, va tenyir de lila la plaça de l’Ajuntament. Primer, es va llegir un manifest on es condemnava la decisió del tribunal per tal “de no normalitzar la situació”. A continuació, des de l’organització es va facilitar pintura lila als assistents per tal que es pintessin les mans i després alçar-les tots al crit de “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

Resolució polèmica

Ahir al migdia va sortir a la llum la resolució de la Secció Segona del tribunal navarrès en què es condemna per abús sexual amb prevaliment –significa aprofitar-se d’una condició de superioritat vers la víctima- els cinc autors dels fets de fa dos anys a Pamplona per la celebració de les festes de San Fermín. L’acusació demanava més de vint anys per un delicte d’agressió: és aquest fet el que ha despertat polèmica. Els jutges han rebaixat la condemna a un delicte d’abús sexual perquè han entès que no hi va haver ni violència ni intimidació, que són elements necessaris per a considerar els delictes d’agressió i de violació.

Desenes de ciutats d’arreu de l’Estat es van sumar, ahir, a la protesta mitjançant concentracions multitudinàries. En tot cas, cal tenir en compte que la sentència no és ferma i que pot ser objecte de recurs.

Lectura del manifest, ahir, a les portes de l'Ajuntament / foto: Patrícia Muñoz
Rebuig a la sentència judicial per part dels concentrats, ahir, a la plaça de l'Ajuntament / Foto: Patrícia Muñoz

 

Comenta aquest article