Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Economia

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant tanca el pressupost de 2017 amb un superàvit de 700.000 euros

Per Redacció

Imatge del ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs
Imatge del ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha tancat el pressupost municipal de 2017 amb un superàvit de 700.000 euros, aproximadament. Aquest superàvit es destinarà a saldar el deute corresponent al préstec que l’empresa municipal IDETSA va demanar per finançar l’edifici del Viver Tecnològic (falta per pagar uns 480.000 euros). La part restant es podria destinar a “inversions financerament sostenibles”, tal com permet fer ara el govern de l’Estat; i, en concret, a l’ampliació de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant per treure el parvulari dels mòduls prefabricats, si la Generalitat de Catalunya dóna la seva autorització al consistori (aquesta actuació no és competència de l’Ajuntament, sinó de l’administració catalana, però l’Ajuntament està disposat a assumir-ne el cost). Si no fos possible tirar endavant aquesta ampliació del centre educatiu, els 220.000 euros restants del superàvit, s’afegirien al romanent de tresoreria. Pel que fa al romanent de tresoreria, aquest se situa en 6,9 milions d’euros.

Una altra dada destacada dins de la liquidació del pressupost municipal és el nivell d’endeutament, que és del 5,67%, un percentatge molt per sota del 110%, que és el màxim previst. D’altra banda, el període mitjà de pagament a proveïdors se situa en 14 dies, inferior als 30 dies establerts segons la normativa vigent.

Tot això ha explicat el regidor d’Hisenda, Frederic Escoda, en la darrera sessió plenària, que va tenir lloc aquest passat dimecres 25 d’abril al vespre. En aquesta sessió, es va donar compte de la liquidació del pressupost. També es va donar compte del decret de personal relatiu al Pla d’ocupació municipal (POM). En la primera convocatòria del POM, l’Ajuntament ha contractat un total de 37 veïns del municipi en situació d’atur, d’acord amb criteris socioeconòmics, 4 dels quals amb discapacitat; i al mes de setembre té previst obrir-ne la segona convocatòria. A aquest Pla, el consistori hi destinarà enguany prop de 600.000 euros, una quantitat similar a la de l’any passat.

Altres acords destacats del ple

D’altra banda, a la sessió plenària ordinària del 25 d’abril, s’hi va aprovar l’oferta pública d’ocupació pública per a l’exercici de 2018 amb els vots a favor del PSC, PdeCAT, PP i FIC i l’abstenció d’ERC.

També es va donar llum verd a la moció presentada pel grup municipal d’ERC “per al trasllat dels presos polítics a Catalunya i la seva excarceració” amb 5 vots a favor (d’ERC, PDeCAT i la FIC), 4 abstencions (del PSC) i un vot en contra (del PP).

La moció presentada per ERC per ubicar un element recordatori que reconegui els fets de l’1 d’octubre a l’Hospitalet de l’Infant va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC, del PP i de la FIC (el PdeCAT i ERC van votar-ne a favor).

També va ser desestimada la moció consensuada pels grups municipals del PdeCAT i de la la FIC, “per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol”, amb els vots en contra del PSC i del PP (PdeCAT, ERC i FIC van votar-ne a favor).

En la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat) s’hi poden consultar els textos íntegres de les mocions.

Comenta aquest article