Esports

Natació

El Cambrils Club Natació suma sis medalles al Trofeu Ciudad de Huesca

Per Redacció

Foto de grups dels nedadors cambrilencs
Foto de grups dels nedadors cambrilencs | Cedida

El passat 21 d’abril, 36 nedadors i nedadores del Cambrils Club Natació van participar en la XXVI edició del Trofeu Ciudad de Huesca, en el què hi van participar 31 equips procedents d’Aragó, de Catalunya (de 9 clubs), de Navarra, de Castella-Lleó, de La Rioja, d’Euskadi i d’Andorra. Hi van participar uns 800 nedadors i nedadores. La jornada de natació es va dividir en dues sessions de matí i tarda. Pel matí, es van dur a terme les diverses proves de les categories de benjamins i alevins; és a dir, els xiquets nascuts fins l’any 2004 i les xiquetes fins el 2005. Mentre que, per la tarda, es van fer les d’infantils, júniors i absoluts; és a dir, xiquets nascuts a partir del 2003 i les xiquetes del 2004.

Com a club, el Cambrils Club Natacó va assolir la posició 13 dels 31 participants (la 5a entre els clubs catalans); gràcies als punts aconseguits pels nedadors en les diverses proves que van participar. Com a resultats més destacats; cal esmentar la segona i tercera posició que va obtenir l’aleví Bruno Salas (any 2004), en els 100 lliures i els 100 papallona, respectivament. Mentre que, en la categoria júnior, Mireia Castro va aconseguir la medalla de bronze als 100 i 50 braça i Beatriz Martínez, en la categoria absoluta, la medalla de plata als 100 i 50 lliures. És a dir, un total de 6 medalles.

Dos equips de relleus

Pel que fa als relleus; en el cas dels més petits, es duia a terme una prova de 4 x 50 lliures mixtes; en què havien de participar dos nens i dues nenes pertanyents a dues categories (benjamins i alevins). Així, l’equip del Cambrils va estar format per Andrea Moreno-Palancas (benjamina), Joel Perales (benjamí), Judit Pàmies (aleví) i Bruno Salas (aleví); els quals van aconseguir la 6a plaça, amb un temps de 2:11:73. Pel que fa a l’equip júnior i absolut; només van poder fer un equip femení que va participar en una prova de 4 x 50 lliures, en què hi van participar Paula Martínez, Mireia Castro, Núria Coronado i Beatriz Martínez. Van aconseguir la 7a plaça, amb un temps de 2:00:95.

L'entrenador del Club, Manel Zúñiga, els nedadors i els familiars que els van acompanyar en el desplaçament van tornar molt satisfets de l’experiència esportiva que van viure; però, molt especialment, de la convivència entre els trenta-sis nedadors. Cal tenir en compte que el viatge no tenia només finalitats competitives; sinó que estava molt enfocat a millorar el coneixement, la convivència i l’intercanvi d’experiències entre els joves nedadors d’edats tan diverses. En aquest sentit, els més petits van poder gaudir d’una visita guiada per la ciutat; gràcies a la iniciativa de l’equip amfitrió, El Club Atletismo de Huesca i l’Ajuntament de la ciutat d’Osca.

Comenta aquest article