Societat

Vi

Els restaurants Rincón de Diego i Can Bosch serviran les tapes de la 12a Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes

Per Lluís Rovira i Barenys

Diego Campos, Arnau Bosch i Rubén Campos amb les tapes que van elaborar com a proposta per a la Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes
Diego Campos, Arnau Bosch i Rubén Campos amb les tapes que van elaborar com a proposta per a la Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes | Lluís Rovira i Barenys

El restaurant Rincón de Diego va ser el marc de la presentació de les tapes que s'han de servir a la12a edició de la Nit de les Garnatxes, juntament amb les quatre garnatxes de la temporada que elabora el celler de Capçanes. La 12a Nit de les Garnatxes, que organitza el celler de Capçanes, se celebrarà el divendres 4 de maig i es presenta, un any més, com una ocasió única d'assaborir les garnatxes de la temporada amb el maridatge de les tapes dels restaurants cambrilencs amb estrella Michelin, Rincón de Diego i Can Bosch. Aquesta serà, doncs, la tercera participació dels restaurants cambrilencs amb estrella que en els anys successius, s'alternarà amb la participació dels restaurants amb estrella Michelin de les Terres de l'Ebre.

El tast que es va fer aquest passat divendres 20 d'abril al restaurant Rincón de Diego va servir per a que els dos restaurants cambrilencs que participen enguany a la Nit de les Garnatxes oferissin diferents propostes de tapes de manera que en sortissin quatre, una per a cadascuna de les quatre garnatxes que elabora el celler. Tal i com es va acordar aquest divendres el restaurant Can Bosch farà dues tapes; el Vitello tonnato amb emulsió de la cocció del seu rostit i tàperes, per acompanyar la garnatxa Panal i la tapa formada per Musclos del Delta, llagostins, cogombre i escuma de pebrot verd i jalapeños, per acompanyar la garnatxa Calissa. Per la seva part, el restaurant Rincón de Diego farà la Terrina de celeri torrat, formatge de cabra i oli de romaní per acompanyar la garnatxa Llicorella i el Brioche planxat de cochinita pibil, per acompanyar la garnatxa Argila. Les quatre garnatxes del celler de Capçanes venen diferenciades pel sòl en el que se sustenten, bàsicament, la qual cosa els hi dóna una personalitat diferent. Del cupatge de les quatre garnatxes s'elabora el vi Cabrida, un dels vins d'alta gama del celler.

La 12a Nit de les Garnatxes es presenta amb novetats ja que enguany s'hi inclou un concert amb Ramon Mirabet. D'altra banda, els cellers convidats a l'edició d'enguany són de la D.O. Empordà. Les entrades es poden adquirir al web del celler al preu de 35 euros.

 

Comenta aquest article