Cultura

Cinema

Els microcurts «Ourgasme» i «Got Mig Ple», guanyadors del Festival Ràbia

Per Redacció

Imatge de la festa d'entrega de premis
Imatge de la festa d'entrega de premis | Cedida

Aquest passat dissabte a la tarda, al Cinema la Rambla de l'Art, va tenir lloc la gala del Festival Ràbia de Microcurts. Cap a dos quarts de cinc s'obrien les portes davant d'una llarga catifa blava situada davant del cinema. Unes 200 persones van assistir a la gala que, prèviament, va comptar amb l'actuació de Joan Colom a la guitarra fins a l'inici de les projeccions. Poc després, Nuri Mariné començava la presentació de la gala, agraint al jurat la seva presència i deliberació dels 22 microcurts entregats el passat 15 d'abril. A continuació es va fer la projecció dels vídeos promocionals i dels 22 microcurts a concurs. Cal recordar que tots els projectes presentats havien de complir dues premisses: transformar la ràbia en positiu i fer-hi aparèixer un mugró. Un cop acabada la projecció, el públic va dipositar el seu vot en una brossa que feia d'urna per decidir el premi del públic.

Després, els assistents a la gala es van desplaçar al bar Beach Point on va tenir lloc l'entrega de premis. El primer premi del jurat i premi del públic va ser per al microcurt "Ourgasme", de Marta Codina, Cristina González, Janina Llauradó i Meritxell Meya, mentre que el segon premi va ser per a "Got Mig Ple", de David Pelaz. Al recaure els dos primers premis al mateix treball, l'organització va voler fer una menció especial al següent microcurt més votat pel públic titulat "Que les pasa a esta gente" de Susana Segura, que també es va projectar durant l'entrega de premis. Per seguir la festa, es va iniciar una sessió de música amb Dj Scarlet.

Des de l'organització han valorat molt positivament l'acollida del Festival i han volgut agrair la implicació de tots els participants, així com el suport de tots els espònsors que ho han fet possible, juntament amb el Cinema Rambla de l'Art i el bar Beach Point.

Dues masterclass sobre cinema

Per altra banda, tant dijous com divendres, es van organitzar dos tallers relacionats amb el món del cinema. El passat dijous 19 d'abril, a l'Ateneu Juvenil, Gerard Colom –realitzador i muntador audiovisual– va impartir una masterclass de Llenguatge Audiovisual dins del marc d'activitats programades pel Festival Ràbia. A la xerrada hi van assistir 22 persones entre les quals hi havia diversos participants al concurs de Microcurts del mateix Festival. La classe va tractar sobre llenguatge cinematogràfic. El primer bloc va introduir el concepte de llenguatge audiovisual a partir de la seva definició, elements gramaticals i recursos estilístics bàsics abans de recapitular als inicis de la història del cinema per analitzar l'origen i l'evolució del Setè art fins a arribar al cinema contemporani. També es va analitzar l'obra de Griffith contraposant-la amb la d'Eisestein. L'última part de la masterclass es va centrar en alguns conceptes relacionats amb la teoria del muntatge i va proposar visualitzar un fragment de la pel·lícula "La Gran Belleza" de Paolo Sorrentino per analitzar-la conjuntament amb la participació dels assistents.

L'endemà divendres va ser el torn de Jonathan Galán que va fer un anàlisi sobre el guió dins del taller titulat "Construcció i deconstrucció del guió". Es va començar per les diferents parts essencials que configuren un guió, tècniques per escriure i coses en comú. A partir d'aquí es van analitzar els fenòmens narratius actuals i va analitzar exemples de bons finals com El padrino (1972) o mals finals com Lucy (2014). Finalment, al taller es van analitzar els problemes dels guions en relació a la creativitat i la confiança vers la indústria.

Comenta aquest article