Informació general

Habitatge

AdC: «És imperatiu que el govern municipal activi tots els mecanismes per frenar l'augment descontrolat del preu del lloguer»

Per Redacció

Vista aèria d'una zona de blocs de pisos a l'Eixample Platja
Vista aèria d'una zona de blocs de pisos a l'Eixample Platja | Lluís Rovira i Barenys

L'Assemblea de Cambrils demana al govern municipal "que actuï amb urgència davant de la situació d'emergència en matèria d'habitatge que hi ha al municipi". El portaveu de la formació –Ivan Sanz– ha exposat que "cada vegada són més les famílies que mostren la seva preocupació davant de la pujada descontrolada dels preus dels lloguers dels habitatges al municipi. Aquesta problemàtica no afecta únicament a les famílies residents, té repercussió directa en les famílies que desitgen fixar la seva residència a Cambrils". Segons ha explicat Sanz, "aquest increment del preu dels lloguers concerneix a la majoria de la població. D'una banda, afecta directament a les famílies que es troben en una situació econòmicament més sensible, ja que, Cambrils té una gran manca d'habitatges socials. I d'altre banda influeix en les famílies que, encara que no es trobin en una situació tan complicada en l'àmbit econòmic, reclamen que es compleixi la normativa relativa al dret a l'habitatge".

"A Cambrils existeix un elevat parc d'habitatges propietat de bancs i grans tenidors que romanen tancats"

Des de l'Assemblea de Cambrils consideren que "aquest augment de preus del lloguer ve motivat per diferents factors conjunturals. El principal d'aquests és que a Cambrils existeix un elevat parc d'habitatges propietat de bancs i grans tenidors que romanen tancats. Aquesta decisió de mantenir tants habitatges sense activitat redueix el nombre d'habitatges disponibles al municipi, fet que afavoreix l'increment del preu del lloguer. Mantenir blocs de pisos tancats genera, novament, un moment especulatiu del preu de l'habitatge i del preu del lloguer".

Per tot plegat, el regidor de l'AdC ha manifestat que, "és imperatiu que el govern municipal reaccioni i activi tots els mecanismes disponibles per intentar frenar aquest augment descontrolat del preu del lloguer al municipi. El govern municipal ha de parlar amb les entitats bancàries i grans tenidors –cosa que portem exigint-li des del principi del mandat i que han estat obviant reiteradament_, perquè compleixin amb la normativa, i tots aquests habitatges sense activitat puguin estar disponibles com a lloguer social. Un paquet de mesures que garanteixi el dret a l'habitatge en condicions dignes a Cambrils faria frenar la situació de vulnerabilitat de moltes famílies i evitaria moltes situacions d'exclusió social".

 

Comenta aquest article