Informació general

Concentració

Mig any amb els Jordis a la presó

La concentració d'ahir al vespre es va fer a la plaça del Pòsit i va tenir un caire emotiu i molt reivindicatiu

Per Lluís Rovira i Barenys

Els retrats dels empresonats i alguns dels exiliats va presidir la concentració d'ahir
Els retrats dels empresonats i alguns dels exiliats va presidir la concentració d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

Ahir es complien els sis mesos de l'empresonament dels Jordis a Soto del Real i com cada dia 16 de mes, a Cambrils es va fer la concentració per demanar el seu alliberament. En aquesta ocasió, al tractar-se de mig any des de la seva entrada a la presó, la concentració va tenir un caire diferent i es va buscar un nou emplaçament, la plaça del Pòsit. L'acte d'ahir, que va estar presidit per les nou fotografies dels membres del govern i líders d'entitats que en aquests moments estan a la presó (Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Carme Forcadell) a més de la foto del president Carles Puigdemont i de la consellera Clara Ponsetí, va ser força emotiu i va aplegar unes 150 persones. En primer lloc es va fer la lectura d'una carta de Jordi Sànchez divulgada el dia abans. A continuació va ser el coordinador de l'ANC Cambrils, Albert Oller, qui va llegir unes reflexions al voltant de la situació política actual i es van tancar els parlaments amb la lectura del poema "La campana de Sant Honorat", de Josep Maria de Segarra. La música, ahir, també va tenir el seu paper protagonista i es van intercalar un parell de cançons entremig dels diferents parlaments. Les cançons que es van poder escoltar i cantar van ser L'Estaca i Abril 74, les dues de Lluís Llach. L'acte es va tancar amb el cant dels Segadors.

Jordi Sànchez: "Des de la presó us demano que no us deixeu atemorir"

La carta escrita per Jordi Sànchez deia el següent:

Aquest dilluns al matí quan farà 6 mesos exactes del meu empresonament, el jutge em comunicarà el processament. Em sé ostatge d'una causa general que busca ofegar l'alè ciutadà a favor d'un acord per exercir democràticament el dret d'Autodeterminació, el dret a decidir.

Aquest procediment judicial ha fet saltar pels aires el lliure exercici dels drets polítics i les llibertats ciutadanes i també la separació de poders sense el qual la democràcia es mor.

Ens acusen de rebel·lió per silenciar la llibertat d'expressió. Ens assenyalen per sedició per castigar severament el dret de manifestació. Ens imputen organització criminal per perseguir el dret d'associació. Relaten violències inventades i alçaments tumultuosos imaginaris com a mostra d'impotència i ràbia davant les mobilitzacions més multitudinàries, cíviques i pacífiques que Europa mai ha viscut i amb les quals ens hem mostrat al món.

Des de la presó us demano que no us deixeu atemorir. Penseu en els anys futurs. Mireu sempre endavant buscant la llibertat i la democràcia i preservant la convivència.

No cediu mai al xantatge de la por ni a la temptació de la violència. Porteu, en el nostre nom, la primavera dels somriures republicans a tots els racons del país.

Gràcies per no oblidar-nos! Llum als ulls i força al braç!

La plaça del Pòsit va acollir, ahir, l'acte per l'alliberament dels presos polítics / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

 

Comenta aquest article