Societat

Gastronomia

Els fideus rossos prenen el relleu gastronòmic a les taules dels restaurants cambrilencs

Per Berta Ruiz

Presentació de les Jornades dels fideus rossos, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Daniel Martín, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Pep Pellicer
Presentació de les Jornades dels fideus rossos, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Daniel Martín, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Pep Pellicer | Berta Ruiz

Els fideus rossos –un dels plats més típics de la gastronomia cambrilenca– prenen el relleu de la carxofa i, del 20 d'abril al 6 de maig, seran el plat estrella dels menús especials que oferiran una trentena de restaurants participants a les 6es Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossos, emmarcades en el calendari gastronòmic cambrilenc. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de les jornades a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau–, el presentant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils –Pep Pellicer– i el representant de la cervesa Estrella Damm, Daniel Martín.

Les sisenes jornades dedicades a aquest “ranxo mariner” típic de les barques dels pescadors de Cambrils promocionaran la cuina marinera amb una àmplia oferta de menús que va des de les propostes més tradicionals a les més innovadores. Tots els àpats es maridaran amb la cervesa Damm Inèdit, patrocinadora de les jornades. Es pot ampliar la informació dels menús a www.gastronosfera.com.

Tant l'alcaldessa com la regidora de Turisme van destacar la consolidació de les jornades i el reclam gastronòmic que suposen aquest tipus d'iniciatives. També van agrair la bona col·laboració que existeix entre el sector privat de la restauració local i l'administració. Per la seva part, Pep Pellicer com a representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria va recalcar el "cambrilenquisme" de la denominació cambrilenca de "fideus rossos", un dels plats mariners més típics i tradicionals. Pel que fa als menús va comentar que n'hi ha per a tots els gustos, des dels més tradicionals als més innovadors, i amb preus per a totes les butxaques.

Els restaurants participants

Els 33 restaurants participants són Acuamar, Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Estival Eldorado, Gami, Germans Miquel’s, La Cuina d’en Jordi, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L’Espurna, L’Original, Experiències Gastronòmiques, Les Fonts, Llop de Mar, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Plan B, Rincón de Diego, Sotacel i Xiringuito Restaurant del Mar.

Les jornades estan organitzades pel Patronat de Turisme i el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils (AEHC), la Confraria i la Cooperativa Agrícola de Cambrils.