Cultura

Exposició

Una exposició fotogràfica plasma els catorze monuments mil·lenaris de Tàrraco com a Patrimoni de la Humanitat

Per Berta Ruiz

Acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica, ahir al vespre, al Museu Molí Tres Eres
Acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica, ahir al vespre, al Museu Molí Tres Eres | Berta Ruiz
El Museu Molí de les Tres Eres acull, des d'ahir al vespre, l'exposició fotogràfica "Convivència. Els monuments de Tàrraco patrimoni de la humanitat al segle XXI", produïda i comissariada des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona de la Generalitat. L'exposició planteja dos criteris, tal com va explicar la museòloga dels Serveis Territorials de Cultura i comissària de la mostra –la cambrilenca Montse Caballero–: per un costat, reuneix en un mateix projecte catorze dels millors fotògrafs del Camp de Tarragona i, per altra banda, presenta els catorze monuments mil·lenaris de Tàrraco que li van valdre la declaració de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, l'any 2000. L'objectiu era plasmar-los des del punt de vista de la seva interrelació, convivència amb la societat i el seu entorn actual.
 
Els fotògrafs seleccionats es van fer càrrec –per sorteig– de cadascun dels catorze monuments inclosos en la declaració de Patrimoni de la Humanitat. Segons va explicar Montse Caballero, ahir al vespre, l'exposició està ordenada de forma cronològica d'acord amb el progressiu creixement de Tàrraco: comença per la Pedrera del Mèdol (Ferran Aguilar), segueix per les Muralles (Ramón Cornadó), l'Arc de Berà (Montse Riera), l'aqüeducte del Pont del Diable (Montse Ferré), el Fòrum Provincial (Pep Escoda), el Teatre (Gerard Boyer), l'Amfiteatre (Rafael López Monné), la Torre dels Escipions (Jordi Brú), el Recinte de culte (Verònica Moragas), el Fòrum de la colònia (Rubén Perdomo), el Circ (Laura Rodríguez), la Vil·la dels Munts (Ram Giner), la Vil·la mausoleu de Centcelles (Cristina Sierra) i la Necròpolis Paleocristiana (Jorge Conde). Tant en blanc i negre com en color, cadascun dels fotògrafs capta la relació de tots aquests monuments en ple segle XXI.
 
L'acte d'inauguració de l'exposició –inclosa en els actes de Tarraco Viva– va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura –Jordi Agràs–, el regidor de Cultura –Lluís Abella–, la museòloga dels Serveis Territorials de Cultura i comissària de la mostra –Montse Caballero–, el director del Museu d'Història de Cambrils –Gerard Martí–, el vicepresident del Centre d'Estudis Cambrilencs –Francesc Garriga– i dos dels fotògrafs que han pres part en el projecte –Montse Riera i Ram Giner– que van explicar alguns detalls i anècdotes de la seva feina a l'hora de plasmar el monument que els va tocar retratar.
 
En la imatge de dalt, algunes de les fotografies de l'exposició i, a sota, la comissària Montse Caballero –acompanyada de Gerard Martí– fent l'explicació del projecte

 

Comenta aquest article