Informació general

Ensenyament

AdC: «Un govern responsable que realment aposti per l'educació pública hauria mobilitzat a la comunitat educativa a l'inici de curs»

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una porta d'entrada de l'escola Marinada
Imatge d'arxiu d'una porta d'entrada de l'escola Marinada | Berta Ruiz

Des de l'Assemblea de Cambrils han emès un comunicat de premsa sobre la consolidació de la pèrdua de dues línies de P3 al municipi de cara al curs vinent. Recordem que aquest curs 2017-2018 ja es van perdre dues línies –una a l'escola Marinada i l'altra a l'escola Joan Ardèvol– que no es recuperen per al proper curs 2018-2019. Segons el comunicat de l'AdC: "volem manifestar tot el nostre suport a les AMPA, direccions i claustres dels centres educatius municipals, en les accions que han iniciat per tal d'intentar frenar el tancament de les línies educatives de les escoles Marinada i Joan Ardèvol. Cambrils és un referent al territori en el seu model educatiu d'escola pública. Un model d'escola exemple de convivència, democràcia i llibertat i que ha exercit sempre com a element integrador del municipi".

"La imatge de l'alcaldessa i el regidor d'Ensenyament presentant-se davant el Consell Escolar Municipal amb 'les mans a les butxaques', sense cap proposta ferma per intentar salvar les línies és reveladora d'una incapacitat manifesta per poder resoldre aquesta problemàtica"

Sobre l'actuació del govern municipal davant d'aquesta situació, l'AdC recorda que "ve del curs passat" i que, "una vegada més, han anat tard i malament". Tal com ha apuntat l'Assemblea de Cambrils, "quan s'han vist sobrepassats pels terminis, han intentat col·lectivitzar el fracàs de la seva nefasta gestió en aquest conflicte amb la comunitat educativa municipal. Tenim clar que l'equip de govern local no desitja el tancament de les línies. El que passa és que no han sabut, ni saben que fer per evitar- ho. És aquesta incompetència que han demostrat a l'hora d'abordar el problema, la que ens ha situat a una setmana de l'inici de les preinscripcions per al curs que vinent, moment a partir del qual, es complica molt la possibilitat de revertir el tancament definitiu de les línies. La imatge de l'alcaldessa i el regidor d'Ensenyament presentant-se davant el Consell Escolar Municipal amb 'les mans a les butxaques', sense cap proposta ferma per intentar salvar les línies és reveladora d'una incapacitat manifesta per poder resoldre aquesta problemàtica".

Segons exposa el comunicat de l'AdC: "un govern responsable que realment aposti per l'educació pública, observant la situació de tancament de les dues classes d'infantil (P3) el curs passat, hauria començat a mobilitzar a la comunitat educativa a l'inici de curs, al mes de setembre. I, hauria elaborat un calendari de reunions periòdiques per tal de poder articular amb efectivitat la resposta conjunta de tot el municipi. Però com diem, això ho hagués fet un govern responsable".

L’Apunt

Festa Ràtio 20
La comunitat educativa de Cambrils organitzarà, aquest dissabte 7 d'abril, la Festa Ràtio 20. Serà de les 17 a les 20 hores a la plaça de l'església de Sant Pere, on hi haurà diferents activitats, tallers, bitlles catalanes i castells amb els Xiquets de Cambrils. També hi haurà una recollida de signatures –també es pot fer a través de la plataforma Change.org– en favor d'una escola de qualitat. Els centres reclamen que es fixi la ràtio de 20 alumnes per aula i lamenten que es consolidi el tancament de dues línies de P3 a Cambrils. "Una baixada de la ràtio per aula permetria una millor atenció a l'alumnat, la implementació del Decret de l'escola inclusiva de manera més efectiva i la reducció de la segregació escolar", segons han informat des de l'organització.

A l'acte hi col·laboren l'AFA Joan Ardèvol, l'AMPA La Marinada, l'AFA Cambrils, l'AMPA La Bòbila, l'AMPA Guillem Fortuny, l'AMPA Mas Clariana, l'AMPA Vidal i Barraquer, l'AMPA Maria Dolors Medina, l'AMPA La Galereta, la Taula pel Suport a l'Educació de Cambrils, el Consell Escolar Municipal, la UsTeC, la Fapac i la comunitat educativa de Cambrils.

Comenta aquest article