Cultura

Formació

El Campus Extens de la URV a Cambrils presenta la programació de l'últim trimestre del curs 2017-2018

Per Redacció

Cartell del programa d'activitats del darrer trimestre
Cartell del programa d'activitats del darrer trimestre | Cedida

Aquesta setmana s’inicien els actes de l’últim trimestre d'activitats del curs 2017/2018 de l’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, coordinada des del Museu d’Història de Cambrils. Fins al mes de juny, s’han programat un total de vuit activitats en diferents espais del municipi, totes de caràcter gratuït, exceptuant el curs de la Universitat d’Estiu. En aquests últims mesos del curs, es tractaran matèries com la fotografia, el patrimoni marítim, la literatura, el món antic, l’enginyeria o la dietètica, entre d’altres.

La programació arrencarà amb la destacada presentació del llibre “Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach”, de Francesc Joan Matas, dedicat a la darrera gesta de l’alpinista català. L’acte, que comptarà amb la presència de l’alpinista Òscar Cadiach, serà avui dijous 5 d’abril al Centre Cultural, i forma part del programa Dies de Llibres que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils organitza anualment als voltants de Sant Jordi.

A la vegada, i amb l’objectiu de sumar esforços, es continuaran les col·laboracions amb d’altres accions que es desenvolupen al municipi o en àmbits territorials més amplis. És així com alguns dels actes inclosos al programa que ara presenta el Campus Extens de la URV a Cambrils, se sumen a les programacions estables dels Dies de Llibres, a la Universitat d’Estiu de la URV, al Festival Tàrraco Viva o a la Fira de Cambrils.

La relació d’actes del trimestre és el següent:

Dijous, 5 d’abril, a les 20 hores. Sala d’Actes del Centre Cultural

Presentació del llibre Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach, de Francesc Joan Matas, a càrrec de l’alpinista Òscar Cadiach. Acte inclòs dins la programació Dies de Llibres. Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Dimecres 11 i 18 d’abril, a les 18 hores. Ateneu Juvenil de Cambrils

Societat de recerca, on alumnes de 2n de BAT i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, presentaran els seus treballs de recerca en públic. A partir d’aquí s’obrirà un debat entre els assistents, on també hi seran presents experts de la URV.

Organitza: Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: INS Mar de la Frau, INS Ramon Berenguer IV, Escola d’Hoteleria i

Turisme de Cambrils i Antena URV.

Dilluns, 30 d’abril, a les 19 hores. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult a càrrec de Rosa Mari Vilella, per parlar de la novel·la L’acusació. Relats prohibits de Corea del Nord, de Bandi.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dimecres, 16 de maig, a les 20 hores. Museu Molí de les Tres Eres

Veus cambrilenques, amb la conferència Alimentació a l’antiguitat: recerca multidisciplinar, a càrrec de Laura Brício Segura, investigadora del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la URV. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2018.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs.

Dimecres, 23 de maig, a les 20 hores. Museu Molí de les Tres Eres

Conferència Lucreci, Epicur i el document que va canviar el nostre món, a càrrec de José Luis Cimarras Francisco, filòleg de Llengües Clàssiques. Acte inclòs dins del Festival Tarraco Viva 2018.

Organitza: Centre d’Estudis Cambrilencs, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Divendres, 1 de juny, a les 19 hores. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb la presència de l’escriptora Sílvia Mayans Gómez, per parlar de la seva novel·la Cap llàgrima sobre la tomba.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dimecres, 6 de juny, a les 18 hores. Cripta de l’Ermita

Acte de lliurament dels XIII Premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa, adreçats a tots els centres educatius de Cambrils, i convocats pel Departament d'Ensenyament i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, en record i homenatge a ambdós escriptors, figures significatives i imprescindibles de la literatura contemporània.

Organitza: Regidoria d'Ensenyament i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV.

Dijous, 7 de juny, de les 16 a les 20 hores. Sala d’Actes del Centre Cultural

Dins de la Universitat d’estiu de la URV, curs Introducció a la recerca feminista: com fer història de les dones, coordinat per Coral Cuadrada Majó, professora d'Història Medieval de la URV. Caldrà formalitzar matrícula per un import de 15 euros, que dóna dret al certificat d’assistència de la URV. Inscripcions, a partir del 14 de maig, a la web www.urv.cat/estudis/universitat_estiu

Organitza: Universitat d’estiu de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Comenta aquest article