Societat

Formació

La cambrilenca Laia Pomar és seleccionada per a la fase espanyola de l'Olimpíada de Física

Per Redacció

Imatge dels sis joves tarragonins seleccionats amb el coordinador Francesc Díaz. La cambrilenca Laia Pomar és la tercera per la dreta
Imatge dels sis joves tarragonins seleccionats amb el coordinador Francesc Díaz. La cambrilenca Laia Pomar és la tercera per la dreta | Cedida

Sis tarragonins del programa Talent Jove han estat seleccionats per a la fase espanyola de l’Olimpíada de Física. Una d'aquestes joves és la cambrilenca Laia Pomar, alumna de segon de Batxillerat de l'institut Cambrils, mentre que la resta són de Tarragona, Salou, Valls, Reus i l'Arboç.  Aquest és el segon any que, cada dissabte al matí, aquest grup de joves va a la URV per participar del programa Talent Jove, coordinat pel catedràtic de Física Aplicada Francesc Díaz. Es tracta d'un projecte que ofereix coneixements avançats sobre un conjunt de matèries científiques relacionades principalment amb la física i les matemàtiques a joves de 1r i 2n de Batxillerat.

Aquests sis joves, que ja estan en el seu segon any del programa a la URV, passen a formar part del grup dels 20 millors catalans que participaran a la fase espanyola de l’Olimpíada Internacional de Física, del total de 200 que es van presentar de les quatre demarcacions catalanes. El passat 9 de març es va fer el lliurament de premis a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Els vint classificats catalans aniran a competir ara a la fase espanyola que tindrà lloc a  Valladolid del 13 al 16 d’abril i els cinc primers classificats podran participar a la fase internacional a Lisboa, del 21 al 29 de juliol, i  també podran anar a la fase Iberoamericana a San Juan de Puerto Rico cap a l’octubre.

Pel que fa a la prova de la fase local van haver de respondre problemes i qüestions escrites dels temes següents: cinemàtica, dinàmica del punt, treball i energia, corrent continu, ones i camps gravitatori. A Valladolid hauran de resoldre parts dels problemes al mateix laboratori.

Comenta aquest article