Esports

Més de 2.000 ballarins de 25 països competiran a la primera Iberica Dancesport a Cambrils

La competició de balls esportius tindrà continuïtat de la mà de l'empresa Anada Events. Una nova etapa i amb un altre nom. Anteriorment, l'empresa organitzadora havia estat Publiolimpia

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de la I Iberica Dancesport. D'esquerra a dreta: David Carrillo, Mercè Dalmau i Aleix Caminal
Roda de premsa de presentació de la I Iberica Dancesport. D'esquerra a dreta: David Carrillo, Mercè Dalmau i Aleix Caminal | Berta Ruiz

La competició de balls esportius per Setmana Santa tindrà continuïtat, un any més, a Cambrils de la mà de l'empresa Anada Events, del 29 de març a l'1 d'abril al Palau Municipal d'Esports. Una nova etapa que comença, amb un esdeveniment renovat i amb un altre nom, ja que enguany serà la primera edició de la Iberica Dancesport. Recordem que anteriorment, l'empresa organitzadora havia estat Publiolimpia –des de l'any 2012 fins l'any passat–, la mateixa que es feia càrrec del Festival Internacional de Música de Cambrils. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– i dos dels representants de l'empresa, David Carrillo i Aleix Caminal. Ells dos juntament amb Ignacio Vilana són els tres socis de l'empresa Anada Events que han configurat un campionat de balls esportius de màxim nivell, ja que per primera vegada a la història, un mateix Estat acollirà tres competicions Open internacional a la vegada com passarà a Cambrils.

Mercè Dalmau: "Seguim pensant que és una bona aposta que complementa la nostra oferta"

A l'inici de la presentació, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– va explicar que, "donem continuïtat a un esdeveniment que fa molts anys que es fa per Setmana Santa. Seguim pensant que és una bona aposta que complementa la nostra oferta turística, és a dir, portar esdeveniments que portin gent a Cambrils a més de la molta d'altra gent que ve aquests dies. Em fa molta il·lusió presentar aquest esdeveniment, perquè Cambrils tornarà a ser el centre de la competició dels balls esportius a través d'una nova empresa que s'ha fet càrrec. Els tres socis tenen una llarga experiència i també amb allò que es feia a Cambrils". Segons Dalmau, "creiem fermament que ens aporta beneficis: participants que venen i viuen aquí i estan als hotels, restaurants, taxis, botigues... És un aparador al món, una competició que projecte Cambrils".

Pel que fa a l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Cambrils –patrocinador institucional i coorganitzador de l'esdeveniment–, la regidora de Turisme va apuntar que enguany és de 12.000 euros. "L'empresa ha fet un esforç molt important, perquè és un esdeveniment amb moltes despeses. Coneixíem la seva experiència i és una aposta per part dels dos costats per seguir amb l'esdeveniment" va dir.

Més de 2.000 esportistes de 25 països diferents

Tal com van explicar David Carrillo i Aleix Caminal, tot i que encara no estan tancades les inscripcions, l'organització preveu una participació d'unes 1.100 a 1.200 parelles de ball, és a dir, més de 2.000 esportistes de 25 països diferents que seran avaluats per 42 jutges provinents de tot el món. L'esdeveniment començarà el dijous 29 de març amb un sopar-show en el que hi participaran les parelles Top mundials en una exhibició privada per als participants i patrocinadors. Aquest esdeveniments és una de les novetats d’aquesta nova etapa de balls esportius a Cambrils i estarà patrocinat per l’empresa Abraham Martínez, una de les encarregades de vestir a una gran part de les ballarines. Les parelles que participaran en aquest show són les millors a nivells mundial com: Marius-Andrei Balan i Khrystina Moshenska d’Alemanya, Armen Tsaturyan i Svetlana Gudyno de Rússia, Edgar Marcos i Alina Nowak de Polònia, Guillem Pascual i Rosa Carné d’Espanya, Winson Tam i Anastasio Novikova de Canadà, Artur Balandin i Ana Salita d’Alemanya, Adrian Olmo i Yana Olina d’Espanya, Marc Jimenez i Valeria Urymahova d’Espanya i Jordi Fabregas i Maria Pomar també d’Espanya.

Competicions Top internacionals

Entre les competicions Top Internacionals es disputaran del WDSF WORLD OPEN LATIN i del ABRAHAM MARTÍNEZ WDSF OPEN JUNIOR2 LATIN el dissabte dia 31 i del WDSF WORLD OPEN STANDARD i el ABRAHAM MARTÍNEZ WDSF OPEN YOUTH LATIN el diumenge dia 1 d’abril. Entre les competicions a destacar, cal esmentar el INTERNATIONAL OPEN CARIBBEAN DANCES de balls caribenys, que sens dubte aportaran un nota diferent i de color al campionat i se celebrarà el divendres. A banda, tal com va explicar Carrillo, "hi ha molts equips que porten els seus equips d'estilistes, hi es muntaran estands de perruquers, maquilladors..."

Les entrades es podran comprar a les taquilles a l'entrada del Palau Municipal d'Esports (Majors de 12 anys 15€, Jubilats 7€ i nens menors de 12 anys gratis). La competició també compta amb la col·laboració de la FEBD (Federació Espanyola de Ball Esportiu) i la World Dance Sport Federation, així com la col·laboració dels diferents patrocinadors .

L’Apunt

Programa

30 de març

- WDSF OPEN SENIOR 2 LATIN - WDSF OPEN SENIOR 4 STD. - RISING STAR LATIN
- OPEN JUVENIL 1 (6 BALLS) - OPEN JUVENIL 2 (8 BAILES)
- OPEN JUNIOR 1 (10 BALLS)
- INTERNATIONAL OPEN CARIBBEAN DANCES - DANCE SHOW FESTIVAL
- I TROFEU IBERICA DANCESPORT (C,B,A)
- BALLS CARIBENYS FEBD

31 de març

- WDSF WORLD OPEN LATIN
- ABRAHAM MARTÍNEZ WDSF OPEN JUNIOR 2 LATIN
- WDSF OPEN YOUTH STD.
- WDSF OPEN UNDER 21 STD.
- WDSF OPEN SENIOR 1 STD.
- WDSF OPEN SENIOR 2 STD.
- WDSF OPEN SENIOR 3 STD.
- OPEN PROFESSIONAL STD.
- RISING STAR STANDARD
- OPEN JUNIOR 1 STANDARD
- OPEN JUVENIL 1 STANDARD
- OPEN JUVENIL 2 LATIN
- I TROFEU IBERICA DANCESPORT (Territorials y F) - COMPETICIÓ HIP HOP FEBD
- DANSA COREOGRÀFICA FEBD

1 d’abril

- WDSF WORLD OPEN STD.
- ABRAHAM MARTÍNEZ WDSF OPEN YOUTH LATIN
- WDSF OPEN JUNIOR 2 STD.
- WDSF OPEN UNDER 21 LATIN
- WDSF OPEN SENIOR 1 LATIN
- WDSF OPEN SENIOR 3 LATIN
- OPEN PROFESSIONAL LATIN
- OPEN JUNIOR 1 LATIN
- OPEN JUVENIL 1 LATIN
- OPEN JUVENIL 2 STANDARD
- TROFEU CIUTAT DE CAMBRILS (Territorials, C y B)

Comenta aquest article