Societat

Premis

Judith Alonso i Lluc Falceto de l'escola La Bòbila, guardonats als Premis Sambori Òmnium de narrativa escolar

Per Redacció

Els alumnes Judith Alonso i Lluc Falceto van ser premiats amb el segon i el tercer premi, respectivament
Els alumnes Judith Alonso i Lluc Falceto van ser premiats amb el segon i el tercer premi, respectivament | Cedida

Dos alumnes de l'escola La Bòbila –Judith Alonso Escolà i Lluc Falceto Fernández– han estat guardonats als Premis Sambori Òmnium 2018 de la Demarcació d'El Camp de narrativa escolar. Aquest passat dissabte 17 de març, a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca, tenia lloc l'entrega dels premis. En aquesta edició, més de 3.000 alumnes de 50 centres diferents van participar al certamen literari. D'entre els 290 treballs presentats pels centres, es van lliurar els guardons als 18 millors treballs seleccionats pels membres del jurat de l'edició de 2018: Carolina Escoda, Núria Rofes, Maria Estradé, Núria Llebaria, Roger Roig,  Maria Tell i Joan Chavarria. Aquests 18 treballs guanyadors seran els que passaran a participar en la gran final nacional del Premi Sambori Òmnium, del mes de maig. Pel que fa als alumnes de l'escola La Bòbila, Judith Alonso Escolà va aconseguir el segon premi, en la seva categoria, per l'obra "L'aventura dels colors", mentre que Lluc Falceto Fernández va obtenir un tercer premi per l'obra "El futur de cadascú".

Presentat per Joan Chavarria i Núria Rofes, l’acte va girar entorn de la poesia de Montserrat Abelló, escriptora tarragonina, el naixement de la qual es commemoren 100 anys aquest 2018. També van assistir a l’acte l'alcalde de Vila-seca –Josep Poblet–, la regidora d'Ensenyament de Vila-seca –Manuela Moya–, la inspectora d'Ensenyament de Vila-seca –Olga Fernández–, la responsable d’Ensenyament de la Junta Nacional d’Òmnium –Montserrat Gimeno– i els representants de les tres seus d’Òmnium que organitzen l’esdeveniment. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Tarragonès. Durant l'acte, es va comptar amb l'actuació musical del Cor Infantil Sant Esteve de Vila-seca, dirigit per la professora Charo García, que va omplir de música l'esdeveniment. 

Premi de narrativa catalana

El Premi Sambori és un premi de narrativa en llengua catalana dirigit als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l'ús del català dins de l'àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen a l'escola. Des de 2006, l'entitat Òmnium Cultural organitza i impulsa el Premi Sambori Òmnium a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que organitza aquest concurs des del 1998 al País Valencià.
 

Comenta aquest article