Societat

Labors

Doble premi per a l'Escola de Labors i Patchwork de Montserrat Forcadell al Festival Internacional de Patchwork de Sitges

Per Redacció

Alumnes premiades de l'Escola de Patchwork i Labors de Montserrat Forcadell
Alumnes premiades de l'Escola de Patchwork i Labors de Montserrat Forcadell | Cedida
L'Escola de Labors i Patchwork de Montserrat Forcadell va aconseguir dos primers premis a la 14 edició del Festival Internacional de Patchwork de Sitges que es va celebrar del 8 a l'11 de març. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Espanyola de Patchwork, és el més important de l'Estat i un dels més importants d'Europa. Com cada any va comptar amb exposicions internacionals, tallers, cursos monogràfics i una extensa fira amb més d'un centenar d'estands. A més, com cada any, es van organitzar diferents concursos amb el tema comú "El Modernisme al món".
 
L'escola cambrilenca va ser premiada per un treball col·lectiu titulat "Artistes del Modernisme" i confeccionat per vuit dones, cinc de les quals cambrilenques –Rosa Cruset, Rosana Fuster, Mayte Campanilles, Contxi Cavallé i Montserrat Forcadell, que es va encarregar del disseny, del muntatge i de la direcció en la confecció del quilt–. També hi van treballar tres dones més: Conxi Palancas de les Borges del Camp, Quima Calduch de Camarles i Joana Franch de Deltebre. Totes elles van elaborar aquest quilt per separat amb molta qualitat i precisió, un excel·lent treball que les va fer mereixedores d'un primer premi.
 
Per altra banda, la professora del centre –Montserrat Forcadell– també va ser guardonada per la seva obra "Diamant: y todo como el diamante antes que luz es carbón", frase del poeta, filòsof, periodista i polític cubà –José Martí–, pertanyent al moviment literari del modernisme, i considerat un dels poetes llatinoamericans més destacats del segle XIX.
 
Montserrat Forcadell amb la seva obra premiada
Treball confeccionat per Rosa Cruset, Rosana Fuster, Mayte Campanilles, Contxi Cavallé, Conxi Palancas, Quima Calduch, Joana Franchi Montserrat Forcadell que va obtenir un primer premi