Societat

Solidaritat

La Fundació Esclerosi Múltiple organitza, el 23 de març, el XVIII Sopar Solidari de Cambrils

Per Redacció

Presentació del Sopar Solidari per l'esclerosi múltiple, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Sefa Bové, Maria Teresa Campanera i Josep Maria Vallès
Presentació del Sopar Solidari per l'esclerosi múltiple, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Sefa Bové, Maria Teresa Campanera i Josep Maria Vallès | Berta Ruiz

Un any més, la Fundació Esclerosi Múltiple organitzarà el Sopar Solidari de Cambrils que, enguany, arriba a la seva 18a edició. Els fons recaptats al sopar es destinaran al Centre de Dia Mas Sabater de Reus. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta nova cita solidària, a càrrec del regidor d’Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics –Josep Maria Vallès–, la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple –Maria Teresa Campanera–, i la responsable de comunicació i sensibilització de la Fundació, Sefa Bové, han presentat avui el XVIII Sopar Solidari de Cambrils.

El sopar se celebrarà el proper divendres 23 de març a les 21 hores, al restaurant Mas Gallau, i enguany està dedicat a totes les persones imprescindibles que fan possible que el Centre de Dia Mas Sabater de Reus obri les portes cada dia per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen esclerosi múltiple i dels seus cuidadors. La Fundació ha escollit aquesta temàtica després que l’Hospital Mas Sabaté fos premiat amb un guardó Imprescindible de l’Any 2017, en una gala al teatre Fortuny de Reus que va congregar a més de 800 persones.

Els tiquets del sopar es poden adquirir per 36 euros

Els tiquets del sopar es poden adquirir per 36 euros al Centre Cívic les Basses a través de l’Associació Dones Amunt els dilluns i dimecres de 10:30 a 12:30 hores. A més, totes aquelles persones que no puguin assistir al sopar també hi poden col·laborar adquirint tiquets de Taula 0. A dia d’avui ja hi ha 160 persones inscrites al sopar.

Com sempre, els usuaris de Mas Sabaté han confeccionat els detalls per decorar les taules, que en aquesta ocasió seran unes figures de colors amb un cor, i el ceramista Xavi Escolà serà l’encarregat de crear els records pels comensals. A més, 30 restaurants han regalat menús per dues persones per sortejar entre els assistents. Carme Pascual, de la Teca Teatre, serà la presentadora de l’acte.

Els diners recaptats es destinaran a diferents projectes del Centre de Dia Mas Sabater de Reus, que ofereix servei d’atenció sociosanitària amb un enfocament multidisciplinari a persones afectades per l’esclerosi i altres malalties neurològiques progressives. La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat sense afany de lucre que vetlla i promou l’assistència de les persones que conviuen amb l’esclerosi múltiple: crea i gestiona recursos, organitza campanyes divulgatives i donen suport a la investigació.

Col·laboradors del sopar

El sopar està organitzat per la Fundació Esclerosi Múltiple amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i el restaurant Mas Gallau. L’organització també compta amb la implicació de nombroses persones i entitats, així com una àmplia col·laboració d’empreses de Cambrils i de la comarca. Hi col·laboren una trentena de restaurants cambrilencs que donen un menú per a dues persones i que se sortejarà a cada taula del sopar. També hi col·laboren diferents forns i pastisseries amb les tradicions mones que es posen a la venda, així com l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils que elabora unes peces de xocolata que també es venen.

L’Apunt

Millores realitzades al Centre de Dia Mas Sabater durant el 2017

La presidenta de la Fundació –Maria Teresa Campanera– va fer balanç, ahir, de les millores de l’últim any de funcionament de l’hospital de dia. Durant el 2017 s’ha habilitat un espai amb dos ordinadors pels usuaris que entre tractaments disposin d’hores lliures, s’han millorat els equipaments perquè tots els professionals disposin del seu espai propi, s’ha creat el grup psicoterapèutic “Les relacions familiars”, s’ha posat en marxa sessions setmanals de relaxació amb la fisioterapeuta, s’han adquirit dues motomed per millorar la capacitat de marxa en qualitat, velocitat i resistència de les persones afectades per la malaltia.

A més, s’ha adaptat la cuina per dur a terme activitats de la vida diària. S’ha iniciat un tractament que dura dos mesos amb un grup de 5 persones un cop a la setmana, que surten a fer la compra amb la terapeuta ocupacional i auxiliar clínica i després preparen menjars. I també s’han realitzat activitats destinades a l’atenció a les persones cuidadores. En aquest àmbit, tres voluntaris assistencials es traslladen als domicilis dels usuaris i familiars per acompanyar-los en les tasques diàries i donar descans a les persones cuidadores.