Informació general

Política

L'Ajuntament tanca l'accés a les graderies del Palau Municipal d'Esports per problemes d'incivisme

Pares i mares d'esportistes no estan d'acord amb aquesta mesura i estan recollint signatures per demanar la reobertura de les graderies

Per Redacció

Tanques que s'han col·locat per impedir l'accés a les graderies
Tanques que s'han col·locat per impedir l'accés a les graderies | Berta Ruiz

Problemes d'incivisme dins les instal·lacions del Palau Municipal d'Esports han estat el detonant per a que l'Ajuntament hagi pres un seguit de mesures restrictives entre les quals hi ha la prohibició d'accedir a les grades els dies d'entrenament. Els problemes d'incivisme s'havien anat agreujant per part d'uns joves que havien convertit aquest espai en un lloc per a fer-hi tot tipus de bretolades. Davant d'això, el departament d'Esports va notificar, el passat 28 de febrer, als diferents clubs esportius que són usuaris del pavelló, l'adopció d'un seguit de mesures com són la de prohibir l'accés a les grades i la prohibició d'obrir cap porta d'emergència a no ser que es doni un situació d'emergència. En aquesta nota del departament d'Esports es deia que aquestes mesures venien motivades pels problemes que des de fa temps hi ha al pavelló provocades per l'ús inadequat del jovent que hi va a passar l'estona i s'instal·len a les grades i a diferents zones del pavelló causant molèsties als que practiquen esport.

Des de l'Ajuntament han explicat a revistacambrils.cat que, a més, "des d'Ensenyament i Joventut s'està treballant per saber quines són les necessitats d'aquestes persones que accedeixen al Palau d'Esports sense ser-ne usuaris o familiars acompanyants per si es pot oferir una alternativa". Des de l'Ajuntament també han dit que "quan el tema estigui identificat es tornarà a la normalitat anterior" i han afegit que "el Palau d'esports disposa d'un pla d'evacuació en funció dels usuaris o del públic assistent i les zones que li són accessibles. Aquest pla es manté contínuament".

La mesura adoptada per l'Ajuntament no ha satisfet tothom i alguns pares i mares han iniciat una recollida de signatures demanant que es tornin a obrir les portes de les graderies, entre setmana, als usuaris i espectadors

 David Chatelain (PP): "No podem permetre que els incívics s’apropiïn dels nostres espais públics"

D'altra banda, el portaveu del PP a l’Ajuntament de Cambrils –David Chatelain– ha exigit a l’equip de govern, a través d'un comunicat de premsa, que "solucioni els problemes d’incivisme anant contra els incívics, no contra la resta de ciutadans que respecten les normes de convivència”. Chatelain va fer aquestes declaracions després que el regidor d’Esports decidís tancar l’accés a les graderies del pavelló municipal, incloent pares i familiars dels esportistes, per tal de posar fre a les actuacions d’un grup de joves que no feien un ús adient de les instal·lacions.

En aquest sentit, el portaveu popular ha assenyalat que "considerem que la solució que han determinat és absurda, perquè els pares i familiars dels esportistes són els grans damnificats". Chatelain ha recordat que "s’ha castigat de manera injusta aquells que sí respecten les normes, quan el que s’ha de fer és perseguir els incívics”. Per tot això, el regidor del PP ha afirmat que "exigim al regidor Vallès la reobertura immediata de l’accés a les graderies i que les actuacions vagin contra el grup de joves que no respecta les normes de convivència".

Per finalitzar, David Chatelain ha explicat que "és imprescindible, i així ho demanarem en el proper plenari, un pla de xoc per enfrontar-nos a la xacra de l’incivisme, perquè no podem permetre que els incívics s’apropiïn dels nostres espais públics".

Tanques col·locades a les portes que donen davant del Museu Molí de les Tres Eres

 

Comenta aquest article