Informació general

Obres

Surt a licitació la primera i la segona fase de les obres del passeig de Charles Darwin

Per Redacció

Aspecte actual de l'avinguda de Charles Darwin
Aspecte actual de l'avinguda de Charles Darwin | Lluís Rovira i Barenys

L’Ajuntament de Cambrils ha tret a licitació la primera i la segona fase de les obres del passeig Charles Darwin. Les empreses interessades tenen fins el 27 de març per presentar les seves ofertes per la primera fase i fins el 3 d’abril per la segona.
Aquest nou passeig, que actualment és una calçada asfaltada sense voreres ni serveis per a vianants, connectarà el nucli urbà amb la zona esportiva municipal i la futura estació del Corredor del Mediterrani. La posada en funcionament del nou traçat ferroviari farà augmentar la intensitat del trànsit de vianants, ciclistes i vehicles per aquesta via, que es convertirà en la porta d’entrada a Cambrils per les persones que arribin en tren a la ciutat.  

L’àmbit d’actuació del projecte, realitzat per l’àrea d’Obra Pública de l’Ajuntament, és el marge dret de la Riera d’Alforja des de la font del Mil·lenari fins a la futura estació del tren, limitant al nord amb l’autopista AP7, a l’oest amb el Parc del Pinaret i a l’est amb la riera d’Alforja. En concret afecta una superfície de 18.983 m2.
Els treballs suposaran la renovació total de la urbanització i consistiran principalment en demolicions, moviment de terres, pavimentació, millora de la senyalització i clavegueram, renovació de la instal·lació de l’enllumenat públic i dels serveis soterrats d’energia elèctrica, a més de la instal·lació de mobiliari urbà i jardineria. L’avinguda tindrà una zona enjardinada, dos carrils de circulació rodada, una franja d’aparcament en línia, una  zona enjardinada amb arbustos, un carril bici, una vorera de quatre metres d’amplada i un tercer espai enjardinat fins a la tanca del Parc del Pinaret.  
El projecte es realitzarà en dues fases. La primera inclou la pavimentació de la vorera, la franja d’aparcament i la senyalització i compta amb un pressupost de 348.918 euros. La segona fase, que s’iniciarà una vegada finalitzats els treballs de la fase 1, inclou la pavimentació del carril central del vial, la xarxa de rec, pluvials i enllumenat, la jardineria i la resta de senyalització viària. El pressupost d’execució és de 547.183 euros.  

 

Comenta aquest article