Informació general

Campanya

S'instal·la una parada de la Plataforma Free Junqueras a la plaça del Pòsit

Per Redacció

Parada de la iniciativa Free Junqueras, a la plaça del Pòsit el passat diumenge al matí
Parada de la iniciativa Free Junqueras, a la plaça del Pòsit el passat diumenge al matí | Cedida

El passat cap de setmana, 3 i 4 de març, Esquerra Republicana va fer un ampli desplegament al territori de la iniciativa de la Plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana –Oriol Junqueras–, així com de la resta de presos polítics –Joaquim Forn, Jordi Sanchez i Jordi Cuixart–. El diumenge al matí es va muntar una parada a la plaça del Pòsit de Cambrils. La resta de parades es van muntar a Tarragona, Reus, Valls, Montblanc i Vimbodí.

La Plataforma Free Junqueras denuncia que "l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics. L'empresonament i l'exili forçat d'adversaris polítics són la constatació definitiva del fracàs del Govern espanyol a l'hora d'abordar amb maduresa i sentit democràtic la reivindicació, massiva, continuada i sempre escrupolosament pacífica, d'una part importantíssima de la ciutadania catalana".

La macroparada és una iniciativa que vol posar en relleu que "la reacció de l’Estat posa en perill els principis democràtics més elementals". El president d’ERC Camp de Tarragona i diputat al Parlament, Ferran Civit, ha explicat que “amb la macroparada Free Junqueras es reclama la immediata posada en llibertat d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics, el retorn dels exiliats i la restitució de tots els seus drets polítics com a representants electes del conjunt del poble de Catalunya”.

Comenta aquest article