Informació general

Ocupació

L’Ajuntament engega un nou programa que permetrà formar i inserir a 20 joves

Per Redacció

Cartell del programa d'ocupació juvenil
Cartell del programa d'ocupació juvenil | Cedida

El Departament d’Ensenyament i Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils inicia el nou programa de formació i treball “Fem Ocupació per a Joves” per formar i inserir a 20 joves en base a les necessitats reals d’ocupació de les empreses del municipi. El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. “Fem Ocupació per a Joves” és una mesura per pal·liar l’impacte de la desocupació juvenil davant la prolongada crisi econòmica i la dificultat de les persones joves en situació d’atur per accedir a un lloc de treball.

Aquest nou programa busca un enfocament diferent, ja que la política activa d’ocupació es realitza en funció de les necessitats reals de l’empresa i busca incentivar i implicar els ocupadors per a que contractin a aquests col·lectius. L’objectiu d’aquest programa integral és afavorir la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys que estiguin en les següents circumstàncies: en situació d’atur, que disposin del títol d’Ensenyament Secundari Obligatori, de Batxillerat o d’un Cicle Formatiu de Grau Mig, i, prioritàriament, que tinguin experiència professional en sectors castigats per la crisi per a reconduir-los a altres sectors amb futur. Al mateix temps, les empreses tindran l’oportunitat de contractar aquests joves de forma subvencionada, durant un mínim de 6 mesos amb interessants ajuts a la contractació.

Les persones joves aturades i les empreses interessades en els ajuts per a la contractació es podenadreçar a l’Ateneu Juvenil (avinguda Horta de Santa Maria, 14), trucar al 977307401 o escriure un correu electrònic a cgarcia@cambrils.cat.

 

Comenta aquest article