Informació general

Ple

El ple que es va suspendre el passat divendres es reprendrà demà

A l'ordre del dia es mantenen els mateixos punts que s'havien de debatre el divendres passat. També s'ha inclòs un moció presentada per C's "per a la retirada de qualsevol element o símbol polític als espais públics"

Per Berta Ruiz

Moment del ple del passat divendres 23 de febrer en què es va interrompre la sessió
Moment del ple del passat divendres 23 de febrer en què es va interrompre la sessió | Berta Ruiz

Demà divendres, 2 de març a les 9.30 hores, se celebrarà el ple que es va suspendre el passat divendres 23 de febrer i que corresponia a la sessió ordinària del mes de febrer. Recordem que, després que el ple quedés interromput durant una bona estona per la petició de l'oposició de retirar un punt de l'ordre del dia (l'aprovació de l'expedient de modificació de crèdit), l'alcaldessa va decidir suspendre la sessió. Els arguments de l'oposició per sol·licitar aquesta retirada de punt venien motivats, segons van manifestar, per falta d'informació per part de l'equip de govern, per falta de documentació facilitada, per falta de concreció del pla d'inversions presentat pel govern i pels seus "dubtes" sobre la sol·licitud d'un crèdit bancari –encara per concretar– que ha de permetre afrontar aquestes inversions. Per contra, el govern va reiterar que sí s'havia informat a l'oposició i que l'únic objectiu d'aquesta era "boicotejar l'acció de govern" i posar pals a les rodes al seu pla d'inversions.

C's presenta una moció "per a la retirada de qualsevol element o símbol polític als espais públics"

Per demà divendres es manté el mateix ordre del dia amb els mateixos punts que s'havien de debatre el divendres passat. També s'ha inclòs un moció presentada per C's "per a la retirada de qualsevol element o símbol polític als espais públics". Recordem que la inclusió d'aquest text també es va proposar en la sessió plenària del divendres 23 de febrer. Aleshores no estava inclosa en l'ordre del dia però, abans d'iniciar-se la sessió, C's va proposar que s'inclogués. De fet, el ple ja va començar amb un cert retard perquè els diferents grups van valorar aquesta proposta i, va ser acceptada. Aquesta moció és per demanar la retirada de la pancarta per la llibertat dels presos polítics que, des de la setmana, torna a estar instal·lada a la balconada de l'edifici consistorial. El mateix grup de C's ja va presentar aquesta mateixa moció al ple de finals de novembre. Aleshores, la moció va quedar empatada a 10 vots –per l'absència de la regidora del PP, Carme Cros– i l'alcaldessa va haver de desempatar amb el seu vot de qualitat.

Punts de l'ordre del dia a debatre

La resta de punts de l'ordre del dia inclouen el punt "polèmic" de la sessió suspesa dia, és a dir, l'aprovació de l'expedient de modificació de crèdit per afrontar el pla d'inversions per valor de 3 milions d'euros. També hi ha l'aprovació d'un conveni de l'Ajuntament amb la NAC per a l'organització del Carnaval 2018 i l'aprovació d'una subvenció de 8.000 euros. Per altra banda, es debatran cinc mocions més presentades per l'oposició. L'AdC presenta una moció de suport a la vaga feminista del 8 de març i una altra moció per a la creació d'una àrea d'estacionament d'autocaravanes. El PP presenta una moció per assumir el compromís per a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. I, finalment, C's presenta dues mocions més –a banda de l'anteriorment esmentada– sobre l'adaptació d'un parc infantil accessible al municipi i una altra moció per fer més accessible el Gripau Blau.

Cal destacar que, amb el canvi de data del ple, la sessió passa a ser un ple extraordinari. Per tant, no hi haurà el punt de control de l'acció de govern, precs ni preguntes.

Comenta aquest article