Esports

Natació

La V Milla i la II Doble Milla Marina de Cambrils seran seu de la Copa d’Espanya d’aigües obertes

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la Milla Marina de l'any passat
Imatge d'arxiu de la Milla Marina de l'any passat | Cedida

Enguany, el Cambrils Club Natació té una nova data per a la celebració de la V Milla i la II Doble Milla Marina de Cambrils, que serà el dia 15 de juliol i tindrà portarà la gran novetat de ser seu de la 6a etapa de la IV Copa d’Espanya d’aigües obertes. Es tracta d’un circuit que, mitjançant 17 travessies diferents, fan una volta aquàtica per la costa espanyola. El circuit arrenca el 13 de maig a Altea (Alacant) i acaba el 30 de setembre a Benidorm. Entremig, només dues seus catalanes, la 91a Travessia al Port de Barcelona, que serà la 3a etapa el dia 30 de juny, i la prova cambrilenca. Hi ha incloses travessies a mar obert, com les esmentades abans, la de Santa Eulàlia a Eivissa, la d’Andratx a Mallorca, la de Peníscola-Benicarló, la del Hacho a Ceuta, la de Roquetes de Mar (Almeria), les de Mazarrón i San Javier a Múrcia o la de Maspalomas a Gran Canaria. També inclou travessies en rius i embassaments, com la del Guadalquivir a Sevilla (seu on s'hi fa el campionat d'Espanya «Open» durant el cap de setmana del 15 al 17 de juny), la del Anillo a Cáceres, la del «Río Sil» a Lugo i, fins i tot, una ria a Navia (Astúries).

En el cas de la travessia cambrilenca, es portarà a terme a la Platja del Regueral i la seva inclusió dins del circuit és un resultat de la bona valoració que van tenir les edicions anteriors; especialment pel que fa a l’organització i l’ambient de què van poder gaudir els participants. A més, hi va haver cinc nedadors màsters del club que van participar en l’edició de la Copa d’Espanya d’aigües obertes de l’any passat; dos dels quals van pujar al podi en les seves categories d’edat: Vicky Font que va resultar guanyadora de la categoria femenina de + 45 anys i Joan Carles Adell que va obtenir el segon lloc, en la categoria masculina de la mateixa edat. Els altres participants van ser Cristina Vallespí, Joan Baiges i Eduard Miralpeix.

Quatre modalitats de competició de la Milla Marina

Pel que fa al funcionament de les milles marines d’enguany; els nedadors i nedadores podran triar fins a quatre modalitats de la Milla Marina: la cinquena edició de la travessia dels petits (alevins), la dels federats, la popular dels no federats i la segona edició de la Doble Milla. Precisament, és aquesta darrera, amb 4.000 metres de distància, la que constituirà la 6a etapa de la Copa d’Espanya. És a dir, els esportistes que vulguin participar en aquesta Copa, s’hauran d’inscriure, necessàriament, en la Doble Milla; tot i que també hi podran inscriure’s altres nedadors que no participin en la Copa d’Espanya. La resta de travessies tindran el format que ja tenien anteriorment i s’hi podran inscriure els nedadors i nedadores que vulguin, al marge de la Copa esmentada. La travessia dels alevins serà un circuit de 700 metres; mentre que la dels federats i la popular serà de 2.000 metres.

Cal recordar que la participació, en l’edició del 2017, va ser de 330 nedadors i nedadores, provinents de 43 clubs de Catalunya, d'Espanya i, fins i tot, d'Holanda i d'Alemanya. El Club Natació Cambrils confia en incrementar el nombre de participants; especialment els que ho facin a la Copa d’Espanya, sense oblidar l’increment de nivell i qualitat que, de ben segur, aportaran.

Així mateix, la Milla també formarà part delCircuit català d’aigües obertes de la Federació Catalana de Natació i també del Campionat Universitari d'Aigües Obertes de Catalunya.

Com ja ha succeït en les edicions anteriors; tot i que el Club Natació és l'organitzador de la Travessia, comptarà amb la col·laboració i el suport imprescindible del Club Nàutic Cambrils i de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article