Informació general

Meteorologia

Neva a Cambrils

A partir de les 11 del matí han començat a caure flocs de neu sobre Cambrils. Els flocs són ben visibles tot i que al tocar al terra es desfan

Per Redacció

Flocs de neu ben visibles al Barri Antic
Flocs de neu ben visibles al Barri Antic | Lluís Rovira i Barenys

A partir de les 11 del matí han començat a caure flocs de neu sobre Cambrils. Els flocs són ben visibles tot i que al tocar al terra es desfan. Les previsions meteorològiques apunten a que la temperatura seguirà baixant, entre avui i demà, i la neu podria quallar a cotes força baixes.

Avís de situació meteorològica de perill per neu

Entre dimarts i dimecres es preveuen gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. Tot i això, a zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm. Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud. A partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Suspès el trànsit de camions a totes les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha prohibit la circulació de camions a totes les carreteres catalanes a partir de les 16.00 h d'aquest dimarts a causa de la nevada que caurà les pròximes hores. La mesura, que és excepcional, s'allargarà tot avui i es preveu que demà la restricció es pugui aixecar en funció de l'afectació per la neu.

Comenta aquest article