Informació general

Ple

L'oposició titlla de "ridícula i insòlita" la decisió del govern de suspendre el ple

Per Berta Ruiz

Els regidors de l'oposició en la roda de premsa d'aquest matí
Els regidors de l'oposició en la roda de premsa d'aquest matí | Cristina Sierra

Després de la roda de premsa de l'equip de govern ha estat el torn de la roda de premsa de tots els membres de l'oposició. Les paraules més repetides de les diferents intervencions dels portaveus ha estat la de “fet insòlit” i “ridícul”. Han criticat la falta de solidesa de l'equip de govern que no ha volgut seguir endavant amb el ple; la falta d'informació facilitada als membres de l'oposició i també el fet de voler tirar endavant un pla d'inversions a través d'un crèdit bancari que encara no està negociat ni tancat.

David Chatelain: "L'equip de govern es va oblidar d'explicar un petit detall que és que aquests 3 milions d'euros es finançaran amb un crèdit, és a dir, aniran a endeutament municipal"

Especialment crític s'ha mostrat el portaveu del PP -David Chatelain–. Segons ha dit, “ens trobem davant d'un fet absolutament insòlit. La suspensió del ple no ve sinó a ratificar el que hem dit. Quan un assumeix que no ha fet les coses ben fetes i desconvoca un ple, dóna per bona la tesi de que nosaltres no teníem tota la informació. Això posa en evidència a tot el govern”. A més, tal com ha apuntat el portaveu del PP, “se'ns presenta un pla d'inversions per valor de 3,1 milions d'euros sense especificar ni detallar. El govern pot dir que nosaltres volem posar pals a les rodes, però a la roda de premsa de presentació de les inversions, l'equip de govern es va oblidar d'explicar un petit detall que és que aquests 3 milions d'euros es finançaran amb un crèdit, és a dir, aniran a endeutament municipal, endeutament que pagarem tots els cambrilencs en els propers anys. Es tracta d'un fet important perquè és la primera vegada que aquest ajuntament s'endeutarà després de 7 anys. Diran que volem entorpir o que volem endarrerir les inversions. Cal dir que aquest crèdit amb el que s'han de finançar les inversions, encara no està concertat amb els bancs, encara no sabem ni a quin termini, ni a quina ràtio. Ara presenten un paper mullat, un llistat d'inversions incomplert i que depèn d'un desenvolupament creditici que en aquests moments no existeix. Per tant, un ridícul absolut de l'equip de govern al ple”.

Imanol Rico: "Un cop més l'alcaldessa fa el que li dóna la gana i des de la regidora s'està fent un despropòsit darrere un altre"

Des de C's, el seu portaveu –Imanol Rico– també s'ha expressat en una línia similar. Segons ha dit, “estem davant d'un altre despropòsit, davant d'un altre ridícul d'aquest govern que suspèn sense donar cap motiu ni coherent ni no coherent, simplement basant-se en la potestat de l'alcaldessa, i sense arguments. No sabem els motius reals. Inicialment ja havia començat amb un xou per part del govern anant d'un costat a l'altre perquè havíem presentat un punt per incloure'l, aquest punt ja els ha fet entrar en còlera perquè no entrés. A posteriori, quan hem demanat que s'eliminés aquest punt de la modificació de crèdit, ha estat un altre xou del govern que s'ha vist superat per les peticions de l'oposició que eren de sentit comú i de coherència perquè la informació per treballar el punt no estava a les nostres mans ni tampoc per poder-la consultar. Un cop més l'alcaldessa fa el que li dóna la gana i des de la regidora s'està fent un despropòsit darrere un altre i acaba en un govern que no deixa de fer el ridícul”. El portaveu municipal de Ciutadans, Imanol Rico, també ha criticat que "l'equip de govern vulgui fer de l'Ajuntament el seu 'cortijo'" i ha demanat la dimissió de l'alcaldessa i del regidor d'Hisenda, Jaume Gila.

Oliver Klein: "El govern desconvoca un ple, perquè hi trobava unes dificultats insòlites"

El portaveu de l'NMC –Oliver Klein– també ha titllat d'insòlit que “un govern municipal pugui arribar a desconvocar un plenari, evidentment perquè hi trobava unes dificultats implícites. Demostra que un equip de govern que és capaç de portar a votació només quatre punts en un ple i que no el mantingui per al seu debat és un menyspreu a l'oposició i a la ciutadania. És un govern que no gestiona bé el municipi i que no sap portar bé un plenari”.

Ivan Sanz: "És al·lucinant que presentin un pla inversions de 3 milions d'euros sense encara tenir clares les condicions del crèdit, això és alarmant"

Amb un to força crític també s'ha expressat el regidor de l'Assemblea de Cambrils. Segons ha dit, “aquesta última setmana, el govern ha anunciat diferents mesures amb un objectiu electoralista. S'ha presentat un pla d'inversions de més 3 milions d'euros i ens el volien "colar" sense cap tipus d'informació al respecte. L'acció d'aquest govern és deficitària en tots els aspectes, no pot ser que un municipi com Cambrils es trobi amb uns governants que el tenen aturat i immobilitzat durant tres anys. Una acció de govern que ha estat el paradigma de la paràlisi a l'hora de gestionar i d'atendre les necessitats dels veïns. Ara ens volen "colar" un pla d'acció de govern que l'únic que busquen és una estratègia electoralista. A més és al·lucinant que presentin un pla inversions de 3 milions d'euros sense encara tenir clares les condicions del crèdit, això és alarmant. Volen començar tot el gruix de les obres a la tardor i acabar-les abans de les eleccions. Estan governant per un rèdit polític”.

Encarni Bello: "L'equip de govern ha demostrat una vegada més inestabilitat a l'hora d'afrontar un tema”

La regidora no adscrita –Encarni Bello– s'ha afegit a les crítiques després de la sol·licitud d'informació que havien requerit des de l'oposició. “L'únic que hem demanat és la retirada del punt i la decisió de l'alcaldessa ha estat insòlita i no tenia raó. No es pot interrompre un ple per reial decret. És un perjudici per a tots, l'equip de govern ha demostrat una vegada més inestabilitat a l'hora d'afrontar un tema”.

Cinta Ballesté: "En 3 anys a penes s'han fet inversions ni res, i a un any vista, es prepara tot aquest xou"

Finalment, la regidora no adscrita –Cinta Ballesté– ha seguit la mateixa línia que els seus companys dient que, “es mira més pels temes polítics, pel que passarà a les eleccions que pel poble. En 3 anys a penes s'han fet inversions ni res, i a un any vista, es prepara tot aquest xou. A més ens assabentem de les informacions més pels periodistes que pel propi govern, però als periodistes tampoc se'ls va informar del crèdit. Es demostra que la comunicació del govern i oposició és nul·la. No es poden fer les coses per darrere i quan es presenta al ple surten tots els problemes”.

Comenta aquest article