Informació general

Infraestructures

Camí Mendoza: "El delegat del Govern ha deixat entendre que, a dia d’avui, encara no hi ha el projecte del desmantellament redactat, cosa que ens ha deixat realment preocupats"

Per Redacció

Imatge de l'estació de trens de Cambrils
Imatge de l'estació de trens de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys
Després de la reunió mantinguda, aquest passat dimecres, pels alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs i Vinyols i els Arcs amb el delegat del Govern de l'Estat –Enric Millo– i el subdelegat –Jordi Sierra– per tractar el tema del desmantellament de l'actual línia ferroviària de la costa, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– ha volgut comentar més detalls d'aquesta trobada.
 
Segons ha explicat Mendoza, "hem demanat que el desmantellament es faci amb la màxima celeritat possible i a partir del moment en què es posi en funcionament la nova via del tren del Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, hem sol·licitat comptar amb el projecte de desmantellament, el pressupost i un calendari amb terminis d’execució pròxims ja que cap dels municipis vol tenir una infraestructura en desús en ple centre urbà. També hem demanat un interlocutor vàlid per parlar sobre la cessió dels terrenys que ocupa l’actual via del tren". Després de la reunió amb el delegat i subdelegat del Govern de l'Estat a Tarragona, l'alcaldessa de Cambrils ha explicat que, "el senyor Millo ha afirmat que el Govern de l'Estat complirà amb el que dictamina l’informe d’impacte ambiental, però hem vist un gran desconeixement de la situació amb la què ens trobem. A més, el delegat del Govern ha deixat entendre que, a dia d’avui, encara no hi ha projecte del desmantellament redactat ni calendari previst, cosa que ens ha deixat realment preocupats".
 
Inicialment, tal com ha apuntat l'alcaldessa de Cambrils, "havíem sol·licitat una reunió amb membres del Ministeri de Foment, però va ser el delegat del Govern –el senyor Enric Millo– qui va decidir intervenir per fer el contacte directe amb el ministre". Recordem que a aquesta reunió també hi van acudir l'alcalde de Salou –Pere Granados–, l'alcalde de Mont-roig del Camp –Fran Morancho–, l'alcalde de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs –Alfons Garcia– i l'alcalde de Vinyols i els Arcs, Arnau Guasch.

Comenta aquest article