Informació general

Política

Noemí Llauradó, diputada d'ERC: "Al final ens posarem d'acord, no podem caure en unes noves eleccions"

Per Lluís Rovira i Barenys

Camí Mendoza i Noemí Llauradó, a la xerrada d'ahir al vespre, a la seu d'ERC
Camí Mendoza i Noemí Llauradó, a la xerrada d'ahir al vespre, a la seu d'ERC | Lluís Rovira i Barenys

La diputada d'ERC i regidora a l'Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, va encetar, ahir al vespre, el cicle de xerrades que ERC ha programat amb periodicitat mensual, sota el nom de "Treballem per Cambrils, treballem per la República". En aquest cas i sota l'enunciat de "Què fem amb la República Catalana?", la diputada reusenca va fer un repàs i una anàlisi de la situació política actual. Llauradó va dir que la prioritat era recuperar les institucions, el Parlament i el govern de la Generalitat, "en aquests moments encara ens falta recuperar el govern de la Generalitat i corre pressa. Paral·lelament hem d'alliberar els presos polítics i això serà complicat. Haurem d'emprar les instàncies judicials europees". La diputada d'ERC també va dir que "serà molt difícil investir el president Puigdemont i que aquest nomenament tingui efectes. Hem de ser conscients de les dificultats". Tot i això, Noemí Llauradó va insistir que, al contrari del que alguns volen fer creure, "Junts per Catalunya i ERC segueixen treballant per pactar i negociar la manera de tenir un govern legítim. Estem mirant de quadrar-ho tot".

Noemí Llauradó: "ERC vol un acord global"

La diputada reusenca considera que Junts per Catalunya se centra molt en la investidura de la Presidència, "nosaltres volem parlar també de l'acord de govern i de l'estructura del futur govern, volem un acord global. Ens n'hem de sortir i ha de ser fàcil ja que els dos grups portem uns quants anys junts. Al final ens posarem d'acord, no podem caure en unes noves eleccions".

D'altra banda, Noemí Llauradó considera que per aconseguir la majoria independentista i superar l'actual 47,5% s'ha de fer per l'esquerra, en clara al·lusió als votants del grup dels "comuns". La recepta, segons Llauradó, "és fer república en minúscula per acabar tenint la república en majúscula". Fer república en minúscula significa fer efectives les polítiques socials i tot el que representen, "són les 50 mesures republicanes del programa d'ERC. De moment hem fet la fase simbòlica i ara hem de desplegar la fase més efectiva. Ens necessitem, mútuament, la ciutadania i les institucions". Per la diputada reusenca la suma de les mesures republicanes més el diàleg de país amb caràcter constituent sumat amb la simbiosi entre ciutadania i institucions ha de ser la clau de l'èxit, "mai havíem estat tants i tan a prop. No hem de defallir".

D'altra banda, després de la seva exposició, es va obrir un torn de paraules en el que es va fer evident l'impacte de l'aplicació del 155 sobre aspectes quotidians a Catalunya. Noemí Llauradó, com a presidenta del Consorci de Salut que engloba l'hospital Sant Joan de Reus, va explicar que enguany, amb la gestió dels recursos per part de l'estat, no s'han destinat diners per a fer front a la punta de demanda sanitària que suposa el pic de l'epidèmia de grip que acabem de passar.

Comenta aquest article