Societat

Carnaval

El Ka-Garriera IX no sobreviu a un accident laboral i amb el seu funeral es tanca el Carnaval 2018

Ahir al vespre, a la plaça de la Vila, es va fer la cerimònia d'enterrament enmig d'un acte d'estètica "gospel" i acompanyat per la colla de diables Cagarrieres

Per Lluís Rovira i Barenys

La cerimònia de comiat al Ka-Garriera IX es va fer, ahir al vespre, a la plaça de la Vila
La cerimònia de comiat al Ka-Garriera IX es va fer, ahir al vespre, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Sa majestat Ka-Garriera IX va morir, tal i com estava escrit al guió, després de quatre dies del seu efímer mandat. Ahir al vespre, a la plaça de la Vila, es van fer els funerals enmig d'un acte d'estètica "gospel" i acompanyat per la colla de diables Cagarrieres, en el que es va recordar els mèrits del difunt. El Ka-Garriera, aquest cop, va morir quan va caure en un forat d'una de les seves obres que té en marxa a Cambrils, just quan hi feia una visita. L'oficiant de la cerimònia va tenir unes paraules d'agraïment cap el difunt i va fer participar als presents en una estrafolària cerimònia. Per la seva part, els assistents a l'acte van poder expressar el seu condol i van ser obsequiats amb una patata fregida i un glop de moscatell.

Testament amb obsequis per a tota la classe política

El Ka-Garriera IX va deixar escrit un testament en què va tenir present tota la classe política local. Va tenir paraules i gestos per a tots els grups polítics representats a l'Ajuntament així com per a algun que no hi és. També es va recordar dels "nens i nenes" que el passat dissabte van anar al ball del Carnaval i demanaven "cubates" a la barra del bar. També va advertir a la gent de Cambrils que si vol preservar el cinema vagi a alguna de les seves sessions i va agrair la tasca feta per la gent de la Nit d'Artistes, que porta l'organització del Carnaval a Cambrils. El Ka-Garriera IX també va tenir un detall amb el Joan Tocatrons, l'enterramorts, que justament ahir complia anys. Dins el seu taüt li guardava un pastís el propi enterramorts es va encarregar de recollir. Amb la promesa del retorn, l'any vinent, del Ka-Garriera Xè, es van tancar els actes del Carnaval 2018

 

 

L’Apunt

Testament de S.M. Ka-Garriera IX

El testament del Ka-Garriera IX deia així:
Cambrilencs, cambrilenques i gent de les contrades d’aquí al voltant: el nostre Rei Carnestoltes Ka-Garriera IX, l’ha acabat dinyant! No feia ni quatre dies que havia arribat i ja s’havia establert l’alegria en l’Ajuntament que ell havia comprat!... Ja veieu que els diners no ho fan tot, i, per molt que anés carregat de "cuartos", ja se’n va cap al clot... El pobre animal, estant de visita a les obres que tenia previstes al Dorado, ha relliscat i s’ha fotut de cap el forat, perquè anava molt “morado”.

Sort que abans d’anar-hi, el seu testament va redactar, i aquesta nit tots vosaltres el podreu escoltar... Anem doncs per feina, que sinó se’ns farà tard, així que us llegeixo les últimes paraules, d’aquell divertit bastard.

 

Als amicsd’Esquerra Republicana: Ja podeu "disfrutar", ja, dels càrrecs que teniu, perquè entre uns i els altres, és evident que no us aclariu. Us deixo doncs una mica d’honor per no baixar-vos més els pantalons i... un parell de collons per poder trencar aquest maleït “pacte de l’horror”!!!

Vigileu amb els de Ciutadans, que us volen fotre el lloc!... Semblava que no hi fossin però, revisant les dades electorals, mireu..., els resultats són els resultats… Aneu preparant-vos que venen temps difícils! Així que us deixo unes “piles Duracell”…, bàsicament, perquè tal i com vaig fer repàs el divendres en la meva arribada, hi ha molts punts del programa electoral que no heu complert i només us queda un anyet per poder-los dur a terme…, vosaltres mateixos!… Ah!..., i Camí..., no cal que vagis posant nota a aquests de la NAC un cop s’acabi tot això del carnaval d’aquest any… El què de veritat t’hauria de treure la son és pensar en la nota que et posaran els cambrilencs i cambrilenques un cop acabis el teu mandat, ja que tu cobres, i per cert mooolt bé, per la teva feina, i en canvi aquests de la NAC tot ho fan “per amor a l’art”… I Jaume, a tu et faré arribar per “e-mail” les instruccions de com es fa una RLT perquè, si l’heu d’implementar, almenys aprengueu a fer-la bé, doncs tal com l’heu redactat, ha quedat demostrat que no en teniu N. P. I. T’ha quedat clar, xiquet!!!

Els Convergents: Vosaltres sí que sabeu governar. Feu i feu fer el que voleu! Sembla que maneu vosaltres, tu!... Vau triar les millors regidories, dedicacions exclusives, viatgets…, ja us ho munteu bé, ja!… També, com els republicans, gaudiu d’aquest any que us queda perquè... també ho teniu una miqueta cru… A vosaltres us deixo un mapa del món, perquè aneu marcant tots els llocs a on heu viatjat…, a veure si amb un any podeu fer la volta al món sencera… Total, paguen els cambrilencs… Això sí..., Mercè, et deixo tots els viatgets pagats, que ja saps que ets la nostra preferida! Nosaltres sempre pensem amb tu… Ja ho veus…, naltros som així!... En quant a tu Lluís, no faré cap més comentari. Tu mateix, pensa que lo dit..., dit està!... I tu, Laguna, òstres “paio”, et deixo un calendari dels mesos de juny, juliol i agost..., només perquè prenguis nota dels terminis que s’haurien de complir per acabar el pont, perquè al ritme que anem...

A l’Oliver…, ai! amic meu… A tu et deixo pagat un taxi perquè et porti fins al Parc Samà, ara que està arregladet, perquè un cop allí, tot passejant mentre escoltes els cants dels ocells, observes els animalons i contemples la natura, et plantegis molt seriosament si t’has de tornar a presentar. Però abans, sis plau, fes-te les següents preguntes: Què cony estic fent?... Són ells o sóc jo?... Qui sóc?... Cap on vaig?... Què pretenc?..., i espero que trobis la inspiració que et falta per cohesionar el teu partit!

Als Peperus…, nois…, quina òstia que us heu fotut!..., tant aquí com a les de la Generalitat… Aneu preparant les maletes que, al pas que aneu, fins i tot aquí teniu els dies comptats! A vosaltres, us deixo un pot de vaselina perquè, nois…, us ho diré clar i ras: la donada pel cul ha estat de les que fan mal! I, com que tot pinta que en rebreu alguna més, aneu-vos-en posant perquè, almenys, entrarà més suau i no patireu tant. Ah, i de pas també us deixo el llistat del meus contactes de Watsapp, perquè pugueu trobar algun amic; però amic, amic, de veritat… I vigileu!, perquè els qui semblava que ho eren, aquests de Ciutadans, estant resultant ser uns llops amb pell de corder...

Anna i socialistes: Divendres vau voler fer igual com els convergents: escaquejar-vos de l’assistència a un acte important! Ara que, no sé què és més delicte, si saltar-se el pregó de Festa Major o el ple del Carnaval… Així que us deixo un calendari perquè us aneu apuntat els actes més importants del nostre municipi. Així us podreu organitzar millor l’agenda i no escaquejar-vos com aquesta vegada.

Als "naranjitos" de Ciutadans:Imanol, no et vaig veure el divendres. De fet, cada any t’espero, però no et veig mai… M’agradaria conèixer-te d’una vegada, perquè no t’hi poso cara! Així que, nen, dos collons i presenta’t a l’arribada l’any vinent, home! Ah!, per cert…, a la teva companya de partit, la Patricia…, et deixo un llibre de geografia, xata!, perquè et vagis estudiant els rius d’Espanya…

Ivan! Nen, l’any que ve només arribar, t’avisaré i anirem a l’IKEA, a comprar un armari d’aquests barats perquè, el pas que vas, les samarretes que et regalen aquests de la Nit d’Artistes no t’hi cabran al teu armari… Ara, nen, vés vigilant perquè cada any t’hem d’agafar una talla més… Aquest any ja era XL...

No em vull deixar el "personajillo" del Sensato! Nen… despertat ja del somni aquest de que ets l’alcalde i pots anar fent vídeos i "tonteries" d’aquestes. Aterra a la realitat i dedica’t a fer que funcionin de veritat les botigues de Cambrils!

Al meu amic Robert: Ja vau veure que hi penso molt amb ell. Nen…, Cambrils et troba a faltar! De veritat!... Fa 8 anys va ser l’Oliver qui va fer un partit nou... Fa quatre el Montesalami... Has pensat tu en fer un partit nou i presentar-te l’any vinent?... Jo t’animo i, ves que et dic, et votaria i tot! I si no t’hi vols presentar… grava’t un vídeo-tutorial al youtube de com es governa i els hi presentes als del govern. Ara, això sí, amb una durada màxima de 2 hores, perquè, xiquet quan et poses a xerrar… t’hi poses de valent i no hi ha qui et pari!

Ah! Pel jovent de Cambrils. Nens i nenes... que no sabeu sortir de festa o què? Ho dic perquè el dissabte a la festa del Carnaval de l’Ateneu, semblava més una guarderia que no pas una festa de joves. Que haurien de beure biberons de Colacao o Nesquick! I no cubates. Mira que no saber sortir de festa ni demanar un cubata... Això sí, amb la cara bons nens que feu, no enganyeu a ningú quan us pregunten l’edat... I aquests ens han de pagar la jubilació? Anem arreglats... Així que per vosaltres, us deixo tiquets del Xiqui Parc, perquè aneu allí a passar l’estona i a sortir de festa!

Gent de Cambrils! A vosaltres també us vull deixar una cosa. Més que una cosa, és més una reflexió... quan anaven a tancar el cinema de Cambrils tot van ser lamentacions i signatures perquè no el tanquessin. I ara què? Quants cops hi heu anat a veure una pel·lícula al cinema de Cambrils durant aquest temps? Llavors...per què us queixeu?. Per no parlar de la ràdio... molta gent vol que torni Radio Cambrils... segur que l’escoltareu? Perquè si no ho feu, la Carme Serra semblarà que faci monòlegs... l’haureu de contractar a la Nit d’Artistes de Cambrils!

També tinc una coseta pel Joan Tocatrons. Senyor enterramorts, que està per aquí??? Vingui vingui que també tinc "algo" per vos. Ara que, tot i que aquest any aquests de la Nit d’Artistes de Cambrils t’han substituït com a Rei, saps perfectament que ets el nostre rei preferit. Així que no et posis trist! I el meu regalet el trobarà dins del meu taüt... així que si ets tant valent com dius, obre’l i a veure què hi trobes...

I per acabar, als de la Nit d’Artistes de Cambrils: Només em surt escriure gràcies. Gràcies per cuidar-me tant bé. Gràcies per organitzar tot aquest tinglado que feu. Gràcies per arrencar somriures i fer passar una bona estona, tot i que algú s’ho prengui malament... Ja ho vau dir divendres que no es vol ofendre a ningú i, als temps que vivim, va molt bé, de tant en tant, un somriure. Ja se sap que, si no somrius, és que estàs al lloc equivocat. I vosaltres, com que arranqueu més d’un somriure, aquest és el vostre lloc! I per si teniu alguna querella, queixa o denúncia, us deixo una llista de contactes d’advocats, però espero que no l’hagueu d’utilitzar. Ah, i a tots els valents i valentes actrius i actors que van sortir el divendres... nois, seguiu així! A vosaltres us deixo la meva confiança i el meu desig de que l’any que ve tots, TOTS, TOOOOTS (eh Xalero) pugueu tornar a sortir i fer riure a la gent.

I fins aquí les meves últimes voluntats! Espero que em feu cas i que us porteu bé aquest any... O potser millor dir-vos que no ho feu i que la "lieu" molt, tant com pugueu, que així tindré excusa per tornar i temes per debatre al ple de l’any vinent!

Cambrilencs i cambrilenques, visca el Carnaval de Cambrils! I recordeu: mengeu, beveu i folleu, però sobretot, feu força quan cagueu, que el món s’acaba!!!

Sa Majestat Cagarriera IX.

Comenta aquest article