Societat

Joventut

Joventut beca a dos joves per a la gravació d'un curtmetratge de crítica social

Per Redacció

Imatge del cartell del curtmetratge
Imatge del cartell del curtmetratge | Cedida

Dos estudiants de fotografia i cinema han rebut una beca del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils per a gravar un curtmetratge de crítica social. Són dos dels joves emprenedors i creatius a qui Joventut dóna suport a través de les beques a grups de joves no formals i les subvencions a entitats a juvenils.

Daniel Bernús i Pablo Perales, de 18 anys, fa més d’un any que treballen en el projecte Ataraxia. La seva intenció és transmetre als espectadors i espectadores missatges relacionats amb problemàtiques com el consum de drogues o la violència de gènere. "Vivim envoltats de coses que ens pertorben, desitjos innecessaris, plaers purament banals, etc", afirmen els creadors, que expliquen que mitjançant el significat que transmet la paraula Ataraxia volen que "l'espectador o espectadora canviï de punt de vista sobre allò que ens pertorba i allò que no".

A través de la música i la dansa, aquest curtmetratge ens endinsarà en un ambient hostil i desconegut, on els actors i actrius lluitaran per seguir endavant amb les seves vides i prendre consciència dels seus actes. Les tècniques que aquests joves estan duent a terme són innovadores, creatives i criden l’atenció, absorbint al públic en un viatge cinematogràfic que no deixarà indiferent a ningú.

El curtmetratge Ataraxia té previst la seva estrena als voltants de la primavera, i està destinat al públic adult, sense oblidar als i les joves ja que, segons els seus creadors, "en aquesta edat som molt susceptibles i ens movem molt per impulsos que moltes vegades només ens porten a prendre decisions errònies".

 

 

 

Comenta aquest article