Societat

Carnaval

Tretze comparses i 900 persones protagonitzen la rua del Carnaval 2018

La sortida, aquest passat dissabte a la tarda, es va fer des de la plaça de l'Ajuntament per les obres d'enderroc del pont de l'antiga N-340 i va baixar en direcció cap al Port

Per Berta Ruiz

La rua del Carnaval, el dissabte a la tarda, va sortir de davant de la plaça de l'Ajuntament
La rua del Carnaval, el dissabte a la tarda, va sortir de davant de la plaça de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Tretze comparses i unes 900 persones van participar, dissabte a la tarda, a la Rua de Carnaval, organitzada per la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) amb la col·laboració del Departament de Festes de l'Ajuntament. Aquest any –la desena edició d'ençà de la represa de la festa–, la sortida es va fer des de la plaça de l'Ajuntament per les obres d'enderroc del pont de l'antiga N-340 i va baixar en direcció cap al Port, passant per l'avinguda dels Països Catalans, la rambla de Jaume I, la façana Marítima i el carrer de Robert Gerhard, fins arribar a l'Ateneu Juvenil. Al llarg del recorregut, la música, el confeti, la gresca i els balls van acompanyar la rua. Ja al vespre, la festa va seguir a la sala de concert de l'Ateneu on hi va haver un espectacle infantil i, més tard, concert de Carnaval amb DJ Txesco. Respecte a l'any passat, hi va haver dues comparses menys i també menys participants.

Les colles participants d'enguany van ser: Ampa Mas Clariana, de personatges del còmic Bug; Ampa col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, de personatges dels Increïbles; Ambulància i sanitaris; Ampa Escola Marinada, de dimonis; Apa Escola Cambrils, de personatges de Tadeo Jones; Dream Dance, de jugadors de futbol americà i de cheerleaders; colla Trapella, de pallassos; Colla Pessigolla, de follets i fades; Associació de Veïns del Nou Cambrils, de negres; Colla Tracatrà, de personatges del conte de la Caputxeta Vermella; la Teca, de globus aerostàtics; Xiquets de Cambrils, d'arlequins i Colla de Diables Cagarrieres, de tortugues Ninja.

Enterrament de la Sardina, demà

La cloenda del Carnaval arribarà amb la Vetlla del Rei Carnestoltes i l'Enterrament de la Sardina, demà dimarts 13 de febrer al vespre. Els actes començaran a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Vila. Des de l'organització també tenen previst introduir alguns canvis en aquest acte per sorprendre al públic.