Esports

Judo

Emanuel Toscano, campió de Catalunya júnior de judo

La judoka cambrilenca Ana García va aconseguir la medalla de bronze

Per Miquel A. Díaz

El judoka cambrilenc, Emanuel Toscano –al centre de la imatge– en la primera posició del podi
El judoka cambrilenc, Emanuel Toscano –al centre de la imatge– en la primera posició del podi | Cedida

El passat dissabte 27 de gener, tres judokes cambrilencs –Emanuel Toscano, Àlex Caballero i Ana Garcia– es van desplaçar fins a les instal·lacions esportives Llars Mundet de Barcelona per disputar el campionat de Catalunya de judo de la categoria júnior.

Emanuel Toscano va participar al pes de -90 kg. i va superar tots els seus combats amb molta superioritat. Va disputar un total de quatre combats i va tenir un matí brillant ja que va superar a tots els contrincants amb la màxima puntuació ippon. D'aquesta manera va pujar al calaix més alt de la competició més important de la temporada proclamant-se campió de Catalunya júnior al pes de -90 kg.

L'Àlex Caballero va participar al pes de -66 kg. El cambrilenc va disputar dos combats i no va poder guanyar cap. En el primer combat va lluitar amb igualtat durant els dos primers minuts contra un judoka de Lloret de Mar, però a partir d'aquí va baixar la concentració i el seu adversari va acabar immobilitzant-lo. En el segon combat, una major experiència i veterania del seu adversari no li va permetre superar-lo i va ser eliminat de la competició.

Bronze per a Ana García

Pel que fa a la representació femenina del Club Dojo Cambrils, l'Ana García al pes de -52 kg. va superar els seus combats preliminars de la seva lliga amb bastant comoditat, però en el combat de la semifinal es va enfrontar contra una judoka amb la que es coneixen molt. Tot i no caure en cap projecció ni punt de tècnica, finalment, la cambrilenca va perdre per sancions tècniques i es va haver de conformar amb la medalla de bronze de la seva categoria.



Amb aquests resultats de dues medalles locals al campionat de Catalunya es posa de manifest el bon nivell dels judokes cambrilencs al panorama del judo català.

Comenta aquest article