Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Celebració

Una quarantena de dones celebra Santa Àgueda a l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

Celebració de la festa de Santa Àgueda a l'Hospitalet de l'Infant
Celebració de la festa de Santa Àgueda a l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Una quarantena de dones de l’Hospitalet de l’Infant va celebrar, ahir dilluns, la festa en honor de Santa Àgueda. Com és tradicional, la festa va començar amb el nomenament de l’alcaldessa i de les regidores de l’any, a la Sala Infant Pere. Aquest acte va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Núria Ortiz; i de la presidenta del Grup de Dones Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant, Pilar Bo, i va comptar amb la participació de la regidora de Festes, Elidia López; i de la secretària de l’entitat, Marina da Pena.

La Isabel Martínez va ser proclamada alcaldessa; i la Cristi Díaz i la Maruchi Cornejo, regidores. A continuació, es va fer un reconeixement a l’alcaldessa i les regidores nomenades l’any passat en el marc d’aquesta festa (Simona Cornejo, Diamar Diago i Angelina Alcarràs, respectivament); i una de les dones més grans del poble, la Pepita Castellví, de 94 anys, va rebre un ram de flors i una placa commemorativa com a homenatge, acompanyada dels seus familiars.

Tot seguit, les participants de la celebració van anar fins a l’església, per assistir a la missa en honor de Santa Àgueda, sense anar en processó, a diferència del que és habitual, a causa de la pluja. I va tenir lloc el tradicional repartiment de la coca beneïda. La festa va finalitzar amb el dinar de germanor al Casal d’Hifrensa.

A l’Hospitalet de l’Infant, aquesta festa està organitzada pel Grup de Dones Blanca d’Anjou, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Aquesta entitat local fa enguany 25 anys, tal com va remarcar en el seu discurs la regidora de Cultura, Núria Ortiz, qui va destacar que durant aquest temps ha estat per a les dones del poble “un espai de trobada i de creixement personal” i de “solidaritat”.


 

Comenta aquest article