Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Protecció civil

Els voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, connectats a la xarxa Rescat de la Generalitat

Per Redacció

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha adquirit vuit terminals
L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha adquirit vuit terminals | Cedida

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha adquirit vuit terminals per comunicar-se més fàcilment i coordinar-se millor amb la Policia Local i amb el tècnic municipal de Protecció Civil, en situacions d’emergència i en serveis de prevenció de risc en actes en què es preveu una gran afluència de persones. Aquests terminals estan connectats a la xarxa Rescat, la xarxa de radiocomunicacions d’emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d’infraestructures de Catalunya. Des de l’any 2012, el municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant està adherit a aquesta Xarxa, la qual cosa permet a la Policia Local tenir canals de coordinació amb altres serveis de seguretat i emergències que també utilitzen la xarxa (Mossos d’Esquadra, altres policies locals, bombers de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mèdiques, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Servei Català de Trànsit, entre d’altres).

Amb els nous dispositius de què disposa ara l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, que estan configurats perquè puguin contactar directament només amb la Policia Local i amb el tècnic municipal de Protecció Civil, la comunicació de l’entitat amb aquests agents serà més àgil i segura. I és que tal com ha explicat el president de l’Associació, Antoni Tejón, aquest sistema de comunicació és més fiable que la telefonia mòbil, “perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils, disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Frederic Escoda, ha remarcat la utilitat dels nous terminals i de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, constituïda l’any 2013. “Al municipi s’hi organitza un gran volum d’activitats durant tot l’any (curses esportives, festes, castells de focs, correfocs, dinars populars, concerts, pedalades, fires, etc.), on es concentra molt gent. Això fa que es sigui necessari comptar amb grup de voluntaris que realitzi funcions relacionades amb l’atenció i protecció de la ciutadania, en col·laboració amb la Policia Local”, ha argumentat Escoda.

Comenta aquest article