Cultura

Música

Música rap, música per a famílies i flamenc, els nous tallers de l'Escola de Música

Es tracta de tres tallers de formació de curta durada oberts a tota la ciutadania

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació dels tallers, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Francesc Sánchez, Camí Mendoza i Alejandro Garcia
Roda de premsa de presentació dels tallers, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Francesc Sánchez, Camí Mendoza i Alejandro Garcia | Berta Ruiz

L’Escola Municipal de Música de Cambrils (EMMC) ha posat en marxa una nova iniciativa per oferir tallers de formació de curta durada sobre àmbits musicals que no estan inclosos a la seva programació acadèmica. Es tracta de tres tallers d’entre dues i quatre sessions que se centraran en la música rap, la música en família i el flamenc. Les sessions es portaran a terme a la mateixa escola i a l’Ateneu Juvenil entre els mesos de febrer i d'abril i estan obertes a tota la ciutadania. La matrícula ja es pot fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) o per internet a través de la pàgina www.cambrils.org/inscripcions.

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta nova programació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, –Camí Mendoza–, el regidor d’Ensenyament –Alejandro Garcia– i el director de l’Escola de Música, Francesc Sánchez. L'objectiu, segons van explicar tots tres, és el d’acostar la música a col·lectius que no busquen una formació extensa, introduir l’alumnat a altres músiques no acadèmiques i oferir propostes musicals diverses.

L'alcaldessa va destacar l'engrescadora iniciativa de l'Escola Municipal de Música que segueix la seva línia de fer moltes activitats adreçades a la ciutadania i a diferents grups d'edats més enllà de l'alumnat del centre. El regidor va posar en valor el projecte pedagògic del nou equip directiu, que ha fet un pas més en la línia de donar a conèixer l’escola i ha aconseguit un augment d’alumnes de més del 12% respecte el curs passat. Actualment, l'escola compta amb 360 alumnes, una quarantena més que el curs anterior.

El director de l’Escola Municipal de Música –Francesc Sánchez– va donat detalls de la nova oferta formativa i va explicar que la intenció de l’Escola és donar continuïtat a la iniciativa i programar nous tallers trimestralment (tardor, hivern i primavera). A més, segons el grau d’implicació de l’alumnat, algun dels tallers es podria convertir en una assignatura optativa dins l’oferta formativa de llarga durada o fins i tot donar peu a crear noves línies i programes.

Els tallers que es faran són els següents:

- Taller de rap: A partir de 12 anys d'edat. Es farà els dies 10, 17 i 24 de febrer a l'Ateneu Juvenil (preu 10 euros)

- Taller Música en família: Nadons de 0 a 2 anys amb una persona adulta. Es farà els dies 2, 9, 16 i 23 de març a l'Escola Municipal de Música (preu 40 euros)

- Taller de flamenc: Són necessaris uns coneixements previs de guitarra. Es farà els dies 14 i 21 d'abril a l'Ateneu Juvenil (preu 20 euros)

Segons va comentar Sánchez, el taller de rap anirà a càrrec de Joel Prieto, un jove que usa el rap com a mitjà d'inclusió. Va ser un projecte engrescador que va arribar a l'Escola i si funciona podria incorporar-se a l'oferta del centre. Per altra banda, el taller Música en família –a càrrec de la professora del centre Maria José Bolard– segueix la línia de la iniciativa que es va posar en marxa fa uns anys de música a les llars d'infants. Finalment, el taller de flamenc serà impartit pel músic cambrilenc José "El Petate". Aquesta serà una primera experiència però, si té bona acollida, aquests tallers es podrien convertir en cicles de cara al curs vinent.

Òpera a l'abast

L’Escola Municipal de Música de Cambrils ja fa temps que, a més de la seva activitat docent, ofereix concerts, xerrades i promou iniciatives adreçades a col·lectius que tradicionalment no han estat usuaris del centre, com poden ser els alumnes de les llars d’infants, la gent gran o els amants de l’òpera. Justament, el dijous passat es va iniciar un nou cicle de xerrades d’Òpera a l’Abast a càrrec de Francesc Sánchez.

Comenta aquest article