Cultura

Exposició

S'inaugura l'exposició fotogràfica "Una mar infinita" de Pere de Prada a la Torre del Port

Per Berta Ruiz

L'acte d'inauguració de l'exposició va anar a càrrec del regidor de Cultura, Lluís Abella, i el director del Museu d'Història, Gerard Martí
L'acte d'inauguració de l'exposició va anar a càrrec del regidor de Cultura, Lluís Abella, i el director del Museu d'Història, Gerard Martí | Berta Ruiz

La Torre del Port va acollir, el passat dissabte al migdia, l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica "Una mar infinita" de Pere de Prada, emmarcada en el segon trimestre d'activitats del curs 2017-2018 del Campus Extens de la URV a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils. La inauguració va anar a càrrec del regidor de Cultura –Lluís Abella– i el director del Museu d'Història –Gerard Martí– que van excusar l'absència de l'autor de la mostra per motius personals.

En el seu nom, el regidor de Cultura –Lluís Abella– va llegir una carta escrita per Pere de Prada: "em fa feliç inaugurar, per segona vegada, una exposició de mar en un lloc tan emblemàtic com la Torre del Port de Cambrils, un espai que considero molt lligat a la temàtica de la meva fotografia i on crec que hi encaixa de forma sorprenent. El dia del muntatge estava veient per la finestra com bufava un vent de mestral considerable mentre veia una de les imatges de l'exposició (el vent) que vaig fer justament en aquesta zona i on es veia el mar arrissat per la força del vent, exactament igual com l'estava veient per la finestra. La fotografia en qüestió estava feta un dia de mestral i la textura del mar resultava ser la mateixa. Això em va fer veure aquesta relació entre les meves fotografies i la Torre. La idoneïtat del lloc on podem observar imatges de mar des d'un lloc construït amb la finalitat d'observar".

La mostra fotogràfica mostra doncs, els diferents caràcters que ens mostra el mar en diverses situacions, moments i condicions meteorològiques. "Fruit de llargues travesses per aquest mar. He constatat l'existència de molts mars, de la manifestació de moltes cares d'un mateix element. Una mar sempre canviant, sempre seductora, capaç d'atreure i atrapar de la forma més salvatge a qui decideixi endinsar-s'hi" va escriure Pere de Prada. Un seguit d'imatges en blanc i negre que uniformitzen el criteri, segons l'autor, i "permeten ressaltar aquests canvis i diferències entre una inquietant mar en calma, una mar embravida, una mar transparent o una mar completament opaca i hipnotitzadora".

Per altra banda, en la seva carta, Pere de Prada va emplaçar als assistents al proper 10 de març, a les 12 hores, a assistir a una visita guiada per la mostra on ell mateix explicarà les experiències i vicissituds de les fotografies que formen aquesta exposició.

Dalt i baix, diferents imatges de l'exposició fotogràfica de Pere de Prada a la Torre del Port

 

Comenta aquest article