Informació general

Emprenedoria

40 alumnes d'instituts cambrilencs de batxillerat i de centres formatius participen a la 1a Jornada INN

Se celebra durant tot el dia d'avui a l'Escola d'Hoteleria i Turisme

Per Lluís Rovira i Barenys

Jordi Jardí, director de l'escola d'Hoteleria i Turisme; Ana López, regidora de Promoció Econòmica, i Eduard Pellicer, regidor de Joventut, en la presentació, ahir, de la jornada INN
Jordi Jardí, director de l'escola d'Hoteleria i Turisme; Ana López, regidora de Promoció Econòmica, i Eduard Pellicer, regidor de Joventut, en la presentació, ahir, de la jornada INN | Lluís Rovira i Barenys

Un total de 40 joves que cursen Batxillerat o cicles formatius als quatre instituts cambrilencs participen, avui, en la primera edició de la jornada d’emprenedoria INN Cambrils 2018, que s'està portant a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Els i les alumnes que hi participen, procedents dels instituts Ramon Berenguer IV, Cambrils, Mar de la Frau i l’Escola d’Hoteleria i Turisme, s'han distribuït en vuit grups de cinc persones formats a l’atzar, barrejant alumnes dels diferents centres educatius. Aquests equips han de treballar conjuntament per fer propostes per tal de solucionar el repte plantejat, que consistirà en un problema del municipi, amb la metodologia del fast Thinking Design. Al final de la jornada el jurat votarà quina de totes les solucions és la més destacada, d’acord també amb els patrons metodològics.

En la presentació que es va fer ahir a l'Escola d'Hoteleria i que va comptar amb la participació de la regidora de Promoció Econòmica, Ana López; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, Jordi Jardí, no es van donar més detalls de la jornada ja que el factor sorpresa és essencial en aquest cas. El que sí que van remarcar, però, és que en aquesta jornada és vol potenciar "la creativitat, el treball en equip i la iniciativa innovadora"

L’organització de la jornada ha implicat els departaments d’Ensenyament, Joventut i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, que han treballat transversalment per fer realitat aquesta proposta sorgida de l’Escola d’Hoteleria.

Intensa jornada amb premi sorpresa pel grup guanyador

Tots els alumnes que participen a la jornada d'avui cursen les assignatures d’Economia, Economia de l’Empresa i Iniciativa Emprenedora, en el cas dels que fan Batxiller, o bé un Cicle Superior d'Administració i Finances. En el cas dels alumnes de l'Escola d'Hoteleria s'han triat alumnes del Cicle de Direcció de Cuina i d'Agència de Viatges i Gestió d'Esdeveniments. Per damunt de tot es pretén la  consolidació de l’esperit emprenedor, l’adquisició de competències per a la creació i desenvolupament dels diversos models d’empreses, i el foment de la igualtat d’oportunitats i del respecte a l’emprenedor i a l’empresari, així com a la ètica empresarial.

Cal destacar que el professorat implicat en la jornada ha rebut una formació específica i que l’alumnat ja porta mesos treballant alguns aspectes de l’organització de l’esdeveniment. Entres altres tasques, el grup d’alumnes del cicle d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments de l’Escola d’Hoteleria ha estat l’encarregat de preparar el cartell o les acreditacions de la jornada. Com a cloenda de la jornada d'avui es lliuraran els premis per a tots els participants consistent en merchandising que aporta l'Ajuntament. El grup guanyador tindrà un premi sorpresa.

Comenta aquest article