Informació general

Ensenyament

El CDR Cambrils lamenta que, enguany, no s'hagi fet cap teatralització del Setge a les escoles cambrilenques

En un manifest, el CDR Cambrils mostra la més "enèrgica repulsa" per l'estratègia difamatòria "alimentada i finançada per l'Estat espanyol"

Per Redacció

logo del CDR Cambrils
logo del CDR Cambrils

El CDR Cambrils ha fet públic un manifest en el que mostra la més "enèrgica repulsa" per l'estratègia difamatòria "alimentada i finançada per l'Estat espanyol" que té en el punt de mira l'escola catalana. El manifest es remunta a la polèmica que va esclatar el desembre de 2016 per la difusió d'un vídeo en el que es veia una teatralització del Setge de 1640 a l'escola Guillem Fortuny de Cambrils i ho enllaça amb la situació actual que es viu als centres escolars catalans i, no cal dir-ho, també a Cambrils.

El manifest recorda que des de l'any 2009 i per iniciativa de l'Ajuntament, "abans de Nadal una companyia de teatre local (no sempre la mateixa) representava als set centres docents de primària una obra infantil dedicada al Setge de Cambrils. Aquest any això no ha passat. Hi ha tingut a veure el clima que han creat Societat Civil Catalana, Ciutadans i els mitjans ultres i sensacionalistes?". El comunicat es clou lamentant "l'ús partidista de les aules en favor de conflictes que poc tenen a veure amb la funció cabdal que tenen les escoles per construir una societat cohesionada, justa i democràtica"

 

Manifest

Per una escola en convivència: llibertat i democràcia


Cambrils ha estat un exemple més de l’estratègia difamatòria alimentada i finançada per l’Estat espanyol que amaga vergonyes i podridura, darrere d’una  escandalosa catalanofòbia. I, en aquesta estratègia del tot s’hi val, també existeix tot un entramat mediàtic i polític, que no repara en els possibles efectes secundaris. Pels volts del 8 de desembre de 2016, van fer esclatar la polèmica sobre la suposada manipulació de la història, amb el vídeo d’una teatralització del Setge de 1640 per part d’un docent en una escola de Cambrils. Des de C’s Cambrils es va fer córrer un vídeo que apareixia a la web ultraconservadora i anònima “Dolça Catalunya”, molt propera a Societat Civil Catalana. Diputats de C’s al Parlament de Catalunya i al Congrés, es van dedicar a repiular sistemàticament fins a convertir el #Cambrils en Trending Topic aquella mateixa tarda. Els suposats defensors dels drets de la canalla van fer un ús polític d’imatges de menors de manera impune. El cas va arribar a aparèixer en sessió plenària al Parlament, on Garcia Albiol (PP) ens va obsequiar amb la seva lucidesa habitual assegurant que “mai els espanyols han matat els catalans”. Una insultant burla als centenars de víctimes del nostre Setge de 1640 i, en general, a la història del nostre país.
En els darrers mesos i com en molts municipis de Catalunya, l’entramat de l’odi catalanofòbic s’ha dedicat a fomentar el conflicte en els centres docents cambrilencs. És una evidència que hi ha docents que apliquen l’autocensura per evitar que pares intolerants encetin algun tipus de campanya. És una absoluta vergonya. En aquest període Societat Civil Catalana ha fet convocatòries de pares d’alumnat cambrilenc en edificis municipals. Des de 2009, que per iniciativa de l’Ajuntament de Cambrils, abans de Nadal una companyia de teatre local (no sempre la mateixa) representava als set centres docents de primària una obra infantil dedicada al Setge de Cambrils. Aquest any això encara no ha passat. Hi ha tingut a veure el clima que han creat SCC, C’s i els mitjans ultres i sensacionalistes? Precisament C’s Cambrils va aprofitar la polèmica de desembre de 2016, per reclamar a l’Ajuntament el guió de l’obra. SCC el mes de març de 2016 va organitzar una conferència a Cambrils, on se suposava que ens explicarien la seva versió dels fets de 1640, i només es van dedicar a argumentar la unitat d’Espanya que segons ells es remunta a l’Imperi romà. Tot plegat demostra el de sempre: una estratègia sense base científica, ni argumentació pedagògica, amb l’únic objectiu de difamar, mentir vilment i generar conflicte.
Des del CDR denunciem tots aquests fets, manifestem la nostra més enèrgica repulsa i mostrem la nostra solidaritat amb la injusta situació que han de viure molts docents de Cambrils i d’altres indrets. Lamentem profundament l’ús partidista de les aules en favor de conflictes que poc tenen a veure amb la funció cabdal que tenen les escoles per construir una societat cohesionada, justa i democràtica.
La nostra també serà la República dels mestres.

 

Comenta aquest article