Esports

Judo

Medalla d'or i de bronze per als judokes Ana García i Emanuel Toscano a la Copa d'Espanya júnior

Per Miquel A. Díaz

D'esquerra a dreta: Emanuel Toscano, Ana García i Alex Caballero
D'esquerra a dreta: Emanuel Toscano, Ana García i Alex Caballero | Cedida

El passat diumenge, es va disputar la Copa d'Espanya júnior de Catalunya al pavelló Firal de Remolins de la ciutat de Tortosa. Competició organitzada pel club local el Nucli de Tecnificació Priorat-Tortosa juntament amb la Federació Catalana de Judo i la Federació Espanyola, va ser un campionat estatal de gran nivell en el què les medalles van estar molt disputades. Per part del club cambrilenc hi van prendre part l'Ana García –al pes de -52 kg– i l'Emanuel Toscano –a la categoria de -90 kg– i l'Alex Caballero –a la categoria de 66 kg–. Tots tres van fer una bona competició tot i que l'Alex Caballero debutava a la categoria de -66 kg. a l'haver pujat de pes (abans competia al pes de -60 kg). En aquesta ocasió va tenir mala sort i  només va poder disputar un combat preliminar, contra un judoka valencià al que no va poder superar, circumstància que va suposar l'eliminació de l'Alex a la primera ronda del campionat.

L'Ana García va disputar una competició impecable al seu pes sense perdre cap combat. Després de superar a una judoka del País Basc, a una judoka valenciana i a una judoka catalana es proclamava campiona del seu pes en aquesta primera copa estatal. El combat més disputat i difícil de superar va ser la final contra una judoka catalana, contra la que ha lluitat en d'altres ocasions. Totes dues van lluitar fins al final del temps de combat sense que cap marqués puntuació. A la pròrroga, l'Ana va aconseguir projectar a la seva adversària marcar punt, guanyant així la medalla d'or a la seva categoria.

Per la seva part, el judoka més pesat de l'equip, l'Emanuel Toscano –que també s'estrenava en el pes de - 90 kg.– va perdre només un combat, el de semifinals, contra un judoka català, després d'haver superat a un judoka aragonès i a un judoka basc. Aquesta derrota el va portar a lluitar en el quart combat per la medalla de bronze contra un altre judoka aragonès, metall que va assolir després d'un molt bon combat. Amb aquests resultats, els dos medallistes cambrilencs se situen en les primeres posicions al rànquing de copes d'Espanya, més a prop de la classificació per a la final estatal.

La cambrilenca Ana García en la primera posició del podi
Emanuel Toscano en la tercera posició del podi

 

Comenta aquest article